6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Tekel işçilerinden destek eylemi

TEKEL İŞÇİLERİ MEHMETÇİK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE DESTEK VERDİ

Adıyaman'da Tekel işçileri, Tekel eylemlerine destek verdikleri gerekçesiyle okuldan atıldıkları iddia edilen İstanbul Çekmeköy Mehmetçik Lisesi'nden 24 öğrenciye destek verdi.

Adıyaman Demokrasi Parkı önünde Tek Gıda-İş sendikası tarafından düzenlenen basın açıklamasına Eğitim-Sen ve Petrol-İş Sendikaları destek verdi. Çocukların ve bayanlarında katıldığı basın açıklamasında, eylemciler 'Güvenli İş, Güvenli Gelecek, İnsanca Yaşam' yazılı siyah afiş ile alınan kararları protesto etti.

78 gün boyunca Ankara'da sürdürülen direnişin Türkiye'nin her bölgesinde sürdürüldüğünü kaydeden Tek Gıda-İş Sendikası Adıyaman Şube Başkanı Mikdat Yoldaş, 1 Nisan'da Ankara'da geniş katılımlı miting ile 4 konfederasyon tarafından 26 Mayıs tarihinde yapılacak olan genel grevin hazırlıklarının sürdüğünü söyledi.

Mikdat Yoldaş, İstanbul Çekmeköy Lisesi müdürlüğü tarafından Tekel işçisine destek verdikleri gerekçesiyle 24 öğrencinin tasdiknamesinin verilmesini kınadıkları ve biran önce öğrencilerin yeniden eğitime başlaması gerektiğini vurguladı.

Yoldaş, "Onlara yapılan hukuksuzluğu, onlara yapılan zulmü, Milli Eğitim ve okul idaresinin çağdışı eğitim ve öğretim anlayışını, demokratik tepkileri ve özgür düşünceye uygulanan baskıyı, kınıyoruz. 78 gün süren Ankara direnişimiz boyunca, bezi en çok umut veren, yarının yetişkinleri olacak çocuklarımızın, gençlerimizin, liseli kardeşlerimizin bize verdikleri destek olmuştur. Onlara demokrasiyi yaşatacak zinde güçler olarak bakıyoruz. Demokrasiye olan bağlılıkları bizi geleceğe taşıyacaktır. Bizim ve

onların umudunu kırmaya kimsenin hakkı yoktur" dedi.

Eylemciler basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

TEKEL İŞÇİLERİ MEHMETÇİK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE DESTEK VERDİ
TEKEL İŞÇİLERİ MEHMETÇİK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE DESTEK VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 15:11:05
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 18:43:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?