7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Tekel işçilerine destek eylemi

ADIYAMAN'DA TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK EYLEMİ

Tekel işçilerine destek olmak için Adıyaman TTA Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü önünde toplanan yüzlerce kişi, kortej halinde geldikleri Demokrasi Parkı önünde basın açıklaması yaptı.

TTA Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü önünde toplanan Tekel işçilerine diğer kurumlarda çalışan personelin yanı sıra siyasilerde destek verdi. Adıyaman Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen eyleme, EMEP, CHP, BDP gibi siyasi partilerin yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde, eylemciler polis kordonunda yürüdü. İşletme müdürlüğü önünden yürüyüşe geçen eylemciler çarşı merkezinden Demokrasi Parkı'na kadar yürüdü. Ellerinde dövizler ile slogan atan eylemcilerin önünde yürüyen ve babaları tekel işçisi olan iki kız kardeşten Yağmur Büşra Küçük, defter yaprağına yazdığı, "Babamı 4-C'ye gönderme benim sucum ne? Okumak istiyorum, hırsız olmak değil" ve "Tayyip Amca dünyamı karartma benim geleceğim yok mu?" şeklindeki yazı ilgi çekti.

Demokrasi parkı önüne gelen eylemciler sloganlar atarken, basın açıklaması öncesinde iki kız kardeşten Mahide Nur Bilgiç, Başbakan'a yönelik yazdığı mektubu okudu.

Eylemciler adına basın açıklaması yapan Petrol-İş Sendikası Başkanı Zeynal Eroğlu, AK Parti iktidarının karlı kamu kuruluşlarını yok pahasına sattığını belirterek, Tekel işçilerinin direnişlerine destek verdiklerini söyledi.

Eroğlu, "Siyasi iktidar Tekel işçilerini pervasızca kapının önüne koyabileceğini, kimsenin onlara sahip çıkmayacağını düşünerek bu adımı attı. Tekel işçileri yıllardır süren bu karanlığa karşı bir meşale yaktılar. Bu meşalenin sönmesine izin vermeyeceğiz. Emekçilerin karanlığını bu günkü dayanışma greviyle bir kez daha sergiliyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından eylemciler beş dakikalık oturma eylemi yaparak, olaysız bir şekilde dağıldı.

ADIYAMAN'DA TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK EYLEMİ
ADIYAMAN'DA TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK EYLEMİ
ADIYAMAN'DA TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 14:03:00
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 23:13:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?