1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Tekel işçilerinin 4/C korkusu

TEKEL İŞÇİLERİNİN 4/C TEDİRGİNLİĞİ

2000 yılından beri özelleştirme kapsamına alınarak küçültülen tekel işletmelerinde çalışan işçileri, Tekel'in 2009 yılı sonunda tamamen kapanacağı duyumunun ardından 4/C tedirginliği sardı.

İçki ve sigara fabrikaları satılan TTA (Tekel) Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü'nde görevli işçiler, 2009 yılı sonunda kurumlarının kapanacağını fakat iş durumlarının karmaşık bir hal aldığını söyledi. İşçiler, Tekel kapatıldıktan sonra 4/C kadrolarında değerlendirilmemeyi isterken, özlük haklarının gittikleri kurumda da aynı şekilde devam etmesini talep ettiler.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tekgıda-İş Sendikası Kahta İlçe Temsilcisi Ramazan Özbek, Türkiye genelinde çalışan 11 bin civarında işçinin geleceğinin bu konuya bağlı olduğunu belirterek, mağdur edilmek istemediklerini belirtti. Özbek "Sigara fabrikalarının özelleştirilerek tasfiye edilmesinden sonra TTA A.Ş.'nin sigara faaliyetini durdurması nedeniyle yaprak tütün ve işleme ünitelerinde üretim faaliyetleri azalmış atıl kapasite ortaya çıkmıştır. Bu gün ise işletmelerimizin kapatılması söz konusudur. Bizler de bu işletmelerin işçileri olarak oturmak değil üreterek çalışmaya devam etmek istiyoruz. Ancak, bizler yıllardan beri toplu iş sözleşmeli düzen içerisinde ücret ve çeşitli özlük hakları açısından belirli bir düzeye gelmiş bulunmakta ve tüm aile ve sosyal düzenlerimizi bu koşullara göre düzenlenmiş durumdayız. Bu gün ise TTA A.Ş nin kapatılması neticesinde mağdur duruma düşeceğimiz göz önündedir. O nedenle de kamu işletmesinin kapatılması mağduru olarak bundan önce Köy Hizmetleri Genel

Müdürlüğü çalışanlarına uygulandığı gibi, bizi de özlük haklarımızı kaybetmeden bir başka kamu kuruluşunda istihdam edilmeyi talep ediyoruz. Bu itibarla Başbakanımızdan kazanılmış özlük haklarımızın korunarak bulunduğumuz yerlerdeki başka Bakanlıklara bağlı diğer kuruluşlara nakledilmek ve emeğimizin hakkıyla çalışmaya devam etmek istiyoruz. Bunun da yapılabilmesi için gerekli yasal düzenlemenin önünün açılması için gerekli çalışmanın biran önce yapılmasını talep ve umut etmekteyiz. Bunu istemeyi hak kabul etmekteyiz neden diye sorarsanız Adıyaman ve ilçeleri çoğunlukla bu iktidara karşı seçimlerde gereğinden çok fazlasını yaparak evet demiştir. Bugün ise mağdur edilmeyi hak etmiyoruz. 4/C denilen madde kapsamında çalışmak istemiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 13:18:04
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 15:41:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?