2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

TEKEL'in özelleştirilmesine tepki

Adıyaman TEKEL Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü'nde çalışan Tekgıda-İş Sendikası üyeleri, yürüyüş yaparak özelleştirmeye tepki gösterdi.

Hak-İş'e bağlı Tekgıda-İş Sendikası tarafından organize edilen protestoya CHP ilçe Teşkilatı, Muhtarlar Derneği ve çeşitli sivil toplum kuruluşları destek verdi. Protesto sırasında polis geniş güvenlik önlemi aldı. TEKEL Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü önünde toplanan eylemciler, belediye binası karşısında bulunan Demokrasi Parkı'na kadar sloganlar atarak yürüdü. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu yaklaşık 300 kişilik grup, ellerinde dövizlerle sloganlar attı.

Demokrasi Parkı'nda yapılan basın açıklamasında konuşan Tekgıda-İş Sendikası Adıyaman Şube Başkanı Mithat Yoldaş, TEKEL'in özelleştirilmesinin Türkiye ve Adıyaman ekonomisinin özgürlüğünü kaybetmesi anlamına geldiğini belirterek, "TEKEL'in özelleştirilmesi binlerce çiftçinin mağdur olması, yüzlerce işçinin, esnafın işsiz kalması demektir. Vatandaş olarak hükümeti uyarıyoruz; ulusal varlığımız olan TEKEL'i özelleştirmeyin, bu insanları açlığa ve yoksulluğa sürüklemeyin. Ülkemizde büyük bir sigara payı oluşmuşken ne acıdır ki Türk tütününü yasaklanmış; Balkanlar, Orta Asya ve Amerika'dan getirilen tütünler burada üretilen sigaralarda kullanılmaya başlanmış ve Türk pazarına hakim olunmuştur. TEKEL sigara fabrikalarının özelleştirilmesiyle ilgili gazete ilanları basit bir satış ilanı değildir. Zira bu ilanlar milli varlığımız olan TEKEL'in yok edilip yerine yabancı şirketlerin bu sektöre hakim olacağını bildirmektedir. Bu hareket Türk tütün üreticisinin yabancı tekellerin insafına terk edileceğinin ilanıdır. Ülkemiz sigara pazarındaki yerli tütünlerimizden yapılan sigara markalarımızın yok edileceği ilanıdır. Tekelde çalışan 14 bin emekçinin büyük bölümünün işsiz kalacağı ilanıdır" ifadelerini kullandı.

Tekgıda-İş Sendikası Malatya Bölge Başkan Yardımcısı Cemal Doğru ise TEKEL'in özelleştirilmesine engel olmak için sendika olarak meydanlarda olacaklarını dile getirdi.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynal Abidin Kıymaz da Adıyaman'da görev yapan basın mensuplarının TEKEL çalışanlarına destek verdiğini ve bundan sonra da TEKEL çalışanlarının eylemlerini destekleyeceklerini ifade etti.

İH
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 15:22:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?