1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Tekin muhasebecilerle bir araya geldi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Kasım Tekin, sigorta yapılandırmasının SSK ve Bağ-Kur'a borcu olan vatandaşlara sağlayacağı kolaylıkları anlatmak için Mali Müşavirler, Oda Başkanları ve esnaflarla bir araya geldi.

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nda (SMMMO) gerçekleştiren toplantıda SGK Müdürü Kasım Tekin, katılımcılara SSK ve Bağ-Kur borçlarının yeniden yapılandığını belirterek, bu konuda ellerini çabuk tutmalarını istedi. Tekin, borç yapılanması ile birlikte SSK ve Bağ-Kur'a borcu olan vatandaşların gecikme zamlarının düşeceğini belirtti.

Güvenli bir gelecek için bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini dile getiren Tekin, "Yapılanma ile birlikte borçların peşin ödenmesi halinde, gecikme cezası ve gecikme zammının yüzde 85'i terkin edilecektir. 12 aya kadar taksitlendirmelerde, gecikme cezası ve gecikme zammının yüzde 55, 12 ayı aşan taksitlendirmelerde, gecikme cezası ve gecikme zammının yüzde 30'u terkin edilecektir.

Taksitlendirmelerde vade farkı uygulanmayacaktır. 5458 sayılı Kanun kapsamında yapılandırması bozulan işveren ve sigortalılarımızın mağduriyetleri giderilerek, yapılandırmaları ihya edilmektedir" dedi.

Toplantıda sosyal güvenlik prim alacakları için ödeme kolaylığının getirildiğine dikkat çeken Sosyal Güvenlik Müdürü Kasım Tekin, bu kanunun bu güne kadarki en kapsamlı ve en indirimli kanun olduğunu vurguladı.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 18:42:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?