1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Tekstil Fabrikası'nda yangın

Adıyaman Gölbaşı karayolu üzerinde bulunan Güçlü Tekstil Fabrikası'nda çıkan yangın, korku dolu anların yaşanmasına neden oldu.


Edinilen bilgiye göre Güçlü Tekstil Fabrikası'nda, pamuk balyalarının bulunduğu hallaç bölümündeki makineden çıkan kıvılcım, yangına neden oldu.

 

Alev alan pamuk balyalarındaki yangının fabrikanın diğer bölümlerine sıçramaması için işçiler seferber oldu. Olay yerine kısa sürede ulaşan Adıyaman Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Vali Halil Işık, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ve AK Parti İl Başkanı Lütfullah Ayhan da olay yerine gelerek, söndürme çalışmalarını yerinde izledi. Yangına işçilerle birlikte Güçlü Tekstil sahibi Hacı Güçlü de müdahale etti. Fabrika sahibi Hacı Güçlü ve bir işçi içten içe yanan pamuk balyalarından çıkan dumandan etkilenerek, ambulansta tedavi edildi. İtfaiye ekipleri, dumanla kaplanan fabrika içerisinde çalışmakta güçlük çekerken, belediye ekipleri, itfaiye erlerine ve işçilere yoğurt verdi.


Alevlerin fabrikanın diğer bölümlerine sıçramaması için çevre ilçelerden takviye itfaiye ekipleri çağrılırken, iş makinelerinin de yardımıyla yangın kısa sürede kontrol altına alınarak, söndürdü. İtfaiye ekipleri soğutma çalışmalarını sürdürürken, maddi hasar tespit çalışmalarının gündüz saatlerinde yapılacağı belirtildi.


Vali Halil Işık, tüm kurumları yangından dolayı seferber ettiklerini ve yangının kısa sürede söndürüldüğünü dile getirerek, yangının çıkış nedeninin kesin olarak bilinmediğini sözlerine ekledi. Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi sayesinde yangının büyümeden söndürüldüğünü söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 02:04:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?