1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Temsili Vali'den çevre uyarısı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle vali koltuğuna oturan ilköğretim öğrencisi, Adıyaman'ın çözülmesi gereken en önemli sorununun çevre kirliliği ve susuzluk olduğuna dikkat çekti.

Malazgirt İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Cengizhan Yaman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle vali koltuğuna oturdu. Okul Müdürü Mehmet Güven, Sınıf öğretmeni Tuğba Kaplan ve 7. sınıf öğrencisi Zeynep Kaya ile birlikte Vali Ramazan Sodan'ın makamına gelen Cengizhan Yaman, temsili vali olarak görev yaptı.

Vali Ramazan Sodan makamını Cengizhan Yaman'a emanet ederek, bir süre sohbet etti. Temsili Vali Cengizhan Yaman, eğitime daha fazla önem verilmesi gerektiğini ve cahilliğin önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayarak, Adıyaman'ın en önemli sorunları arasında çevre kirliği ve susuzluk olduğunu kaydetti.
Çevre kirliliği ve susuzluk sorunun belediyeyi ilgilendirdiğini belirten Cengizhan Yaman, bu sorunların çözülmesi için belediye başkanına hemen talimat vereceğini söyledi. Adıyaman'ın tarihi bir yapıya sahip olduğunu ve bunun korunması gerektiğine değinen Yaman, tarih ve turizmin önemli olduğuna işaret etti.

Vali Ramazan Sodan ise ileride bu makamlara gençlerin geleceğini ve bu ülkeyi onların yöneteceğini belirterek, bu gün temsili olsa da ilerde bunun gerçek olacağını söyledi. Vali Ramazan Sodan daha sonra öğrencilere saat, kitap ve çikolata hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 14:39:03
Güncelleme :23 Nisan 2009 Perşembe 17:03:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?