6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Terör için iddialı söz!

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU ADIYAMAN'DA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adıyaman'daki mitingde, terörün bu şekilde sonlandırılamayacağını belirterek, "Biz iktidara gelirsek toplumdan destek isteyeceğiz ve terörü sonlandıracağız" dedi.

Filistin Caddesi çıkışındaki meydanda yapılan mitinge çok sayıda partili katıldı. Çok sayıda araç konvoyuyla Adıyaman'a gelen Kemal Kılıçdaroğlu'nun otobüsü yolda durdurularak, sevgi gösterilerinde bulunuldu.

Adıyaman'daki konuşmasında iktidara yüklenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hükümeti hayali ihracat yapmak, yetim hakkı yemek, ihaleye fesat karıştırmakla suçlayarak, iktidara geldiklerinde bunu yapanların defterini düreceklerini söyledi.

Türkiye'de yoksulluğun ve sefaletin resmini gördüğünü ve bu ülkeyi yönetenlerin iyi yönetemediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, memur, işçi, esnaf başta olmak üzere toplumun hiçbir kesiminin halinden memnun olmadığını vurguladı.

Kılıçdaroğlu bu iktidarla birlikte toplumda ayrışmaların olduğuna dikkat çekerek, "Bunlar asla halkın politikasını üretemezler. Bunlar ayrıştırmayı temel felsefe edinmişler. Allah ile kul arasına girmek kimin haddine? Böyle bir siyasi partiye oy verilir mi? Allah ile kul arasına kimse giremez. Eğer bir kimse giriyor ise dini siyasete alet ediyordur. Bu böyleyse bilin ki en büyük sahtekarlardan birisidir. İnsan düşünceleri ile, inançlarıyla, etnik kimliğiyle en değerli varlıktır ve başımızın üstünde yeri

vardır. Biz inançla oy almayacağız. Siyasetin konusu dış politika üretmektir, siyasetin konusu ekonomiyi iyileştirmektir. Siyaseti konusu her şeyden önce adam olmaktır" dedi.

Adıyaman'ın tarih, kültür ve turizm kenti olduğunu fakat insanların ırgatlık yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, Adıyaman'ın bu makus talihini değiştireceklerini ifade etti.

Türkiye'nin temel sorunlarından birisinin üretin Türkiye olmaması olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde üreten ve çalışan bir ülke olacaklarını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu ayrıca, "Bu toplumda kimseyi ikinci sınıf yurttaş konumuna koymayacağız. Herkes birinci sınıf yurttaştır. Herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Bir kişi 'İbadetimi yapamıyorum' derse gelsin ben onun önüne düşerim. Herkesin demokrasi içerisinde, hak ve özgürlükleri sağlayacağız. Bunların anayasada yapmaya çalıştıkları gibi değil. Bize baskıcı rejim getirmek istiyorlar. Biz özgürlük getirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Telefon dinlemeleri konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, "2002 öncesinde telefonla rahat konuşuyordunuz değil mi? Ama şimdi korkuyorsunuz. Bunu demokrasi, özgürlük adına yapıyorlar. Buradan Recep Bey'e sesleniyorum: Bunları demokrasi, özgürlük adına yapıyorsan, al demokrasiyi, özgürlüğü başına çal" diye sözlerine son verdi.

Besni ilçesi Kesmetepe Belediye Başkanı Vakkas Acar DSP'den CHP'ye meclis üyeleri ile birlikte katıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra Şanlıurfa'ya kara yoluyla hareket etti. Kılıçdaroğlu buradan uçakla Ankara'ya gidecek.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU ADIYAMAN'DA
CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU ADIYAMAN'DA
CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU ADIYAMAN'DA
CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU ADIYAMAN'DA
İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 19:09:00
Güncelleme :21 Haziran 2010 Pazartesi 20:08:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?