2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Ters yüzüp takla atan balık

Adıyaman'da bir berber dükkanında bulunan akvaryum balığı, yaptığı gösterilerle görenleri şaşkına çeviriyor.

Berber dükkanındaki akvaryumda bulunan diğer balıklardan farklı davranan süs balığının, aldığı eğitimler sayesinde akrobasi hareketleri yapmaya başladığı öne sürüldü. Balık meraklılarını berber dükkanına çeken süs balığı, müşteri sayısının artmasına da neden oldu. Su içerisinde adeta dans eden balık, dakikalarca sırt üstü kalabiliyor.

Balıkları bir akvaryum içerisinden seçmeden aldığını söyleyen berber işletmecisi Fırat Taş, diğerlerinden farklı olduğunu anlayınca balığı eğitmeye başladığını kaydederek, "Bu balıkları 2 yıl önce aldım. Ters yüzen balığı ilgi çektiği günden beri sürekli eğitiyorum. Eğitimleri parmağımla balığı çevirerek veriyorum. Verilen eğitimler sonucunda bu süs balığı iki aydır ters yüzerek taklalar atmaya başladı. Akvaryum içerisinde bulunan diğer balıklardan farklı olduğu göstererek bütün ilgiyi kendisine çekti.

İlgi çektiği için müşteri sayımızda artış yaşandı. Bu balığı görmek için günde onlarca kişi geliyor. Diğer balıklara da bu eğitimi vermeye çalışacağım. Bu balık verilen eğitimler sonrasında benim için daha önemli olmaya başladı" diye konuştu.

Balık için sık sık tıraşa geldiğini söyleyen Bilal Demirci adlı müşteri ise ilk duyduğunda böyle bir şeyin olamayacağını düşündüğünü vurgulayarak, "Bana daha önce burada ters yüzen bir balığın olduğunu söylediler. İlk başta ben inanmadım. Bundan önce takla atan kuş gördüm ama ters yüzen ve takla atan balık ilk defa gördüm. Gördükten sonra arkadaşlarıma anlatım fakat onlar da benim gibi ilk duyduklarında inanmadılar" dedi.

Bazı vatandaşlar da gördükleri karşısında hayretler içerisinde kaldıklarını, bunun kedinin havlaması gibi bir durum olduğunu ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 16:54:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?