6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Tezgahı küçük, hayali büyük

TEZGAHI KÜÇÜK, HAYALLERİ BÜYÜK

Adıyaman'da, henüz ilkokul 3. sınıf öğrencisi olan ve yaz tatilini yaşıtları gibi tatil bölgelerinde değerlendiremeyen 9 yaşındaki minik Abdulkadir, iş yok diyen büyüklerine cevabını 'Evlerinin bahçesinde yetiştirdiği mısırları haşlanmış bir şekilde tezgahta satarak' veriyor.

Kentin belirli bölgelerinde zaman zaman açtığı tezgahta haşlanmış mısır satarak ailesinin geçimini sağlamaya çalışan 9 yaşındaki Abdulkadir Şirin, ekmek davasına küçük yaşta atıldığını söyledi. İş yok diye isyan eden ağabeylerine seslenen minik Abdulkadir, "İlla birinin iş vermesi gerekmez herkes kendi işini küçük maliyetlerle kurabilir" dedi.

Ailesinin maddi durumunun iyi olmadığını ifade eden minik Abdulkadir, "Ailemin maddi durumu iyi olmadığı için bahçede yetiştirdiğimiz mısırları kazancı azda olsa aileme destek olmak için sarıyorum. Babam hasta olduğu için çalışamıyor. 2 kardeşiz ve evin en büyüğü ben olduğum için çalışıp para kazanmak evime destek olmak istedim ve ne iş olsa yapsam diye düşünürken evimizin bahçesinde yetiştirdiğimiz mısırları satmaya karar verdim. Mısırların tanesini 1 liradan satıyorum. Günde 15-20 TL kazanıyorum. Kazandığım parayı da aileme veriyorum" dedi.

Çalışmanın yaşı olmaz diyen Abdulkadir, "İçinde çalışma isteği olan her insan para kazanabilir. Ben henüz 9 yaşındayım ve benden büyük olan çok sayıda ağabeyler, amcalar iş yok diye boş geziyor. İşini beğenmeyip de işten ayrılan insan da çok fazla. Parası az, çalışma koşulları kötü diye işe küsmektense kazancı azda olsa çalışmak gerek. Sonuçta her işin başlangıcında zorluklar var. Benim en büyük hayalim büyüyünce büyük bir esnaf olmak. Küçük tezgahımla çok çalışarak büyük hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2010 Cumartesi 11:28:03
Güncelleme :17 Temmuz 2010 Cumartesi 11:45:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rizeli 53 IP: 78.181.91.xxx Tarih : 21.07.2010 08:47:44

keşke hepimiz senin kadar olabilsek nerde insanlar iş beğenmiyor iş