1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Tıp fakültesi 2014'te faaliyete geçecek

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin tabelası asıldı.

Adıyaman Üniversitesi'nin 20 yıllık eylem planı içerisinde bulunan ve 2014 yılında faaliyete geçirilmesi düşünülen tıp fakültesi araştırma ve uygulama hastanesinin tabelası asıldı. Tabelaların asılmasının ardından binaları inceleyen Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, 2010 yılında Adıyaman'da 3. basamak sağlık hizmetlerinin verileceğine dikkat çekti.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz, 2006 yılında kurulan Adıyaman Üniversitesi'nin bir yıl sonra tıp fakültesinin kuruluşunun sağlandığını ve hızlı bir şekilde kurumsallaşmaya başladıklarını belirtti.

Prof. Dr. Mustafa Gündüz, "Resmi kuruluşunu hızla sürdüren üniversitenin tıp fakültesinin tabelası asıldı. Adıyaman'da 3. basamak sağlık hizmeti sunumunun en az 5-6 yıl öncelenebilmesi tıp fakültesi ile mümkün olacaktır. Bu inşaatların üniversitemiz adına kamulaştırılması ve inşaatların ikmal edilmesi, hastanenin doğrudan ve dolaylı olarak yaratacağı ekonomik fayda dikkate alındığında yerinde bir karar olacağı düşünülmektedir. Yıllık yaklaşık 300 bin kişinin yalnızca 3. basamak sağlık hizmetinden yararlanmak üzere il dışına gitmelerinin önü alınabilir. Doğrudan bu hastalara mahallinde verilecek hizmetin yüksek bir kamusal getirisinin olacağı hesaplanılmaktadır. Döner sermaye yoluyla elde edilecek gelir, Adıyaman Üniversitesi'nin merkezi bütçeye olan yükünü azaltacak ve her bakımdan gelişmesini sağlayacaktır" dedi.

Özel Gözde Sağlık Hizmetleri Ltd. Şti. binası ve 4 bin 753 metrekare arazinin toplam 3 milyon 377 bin TL, Özel Adıyaman Sağlık Hiz.Tic. ve San. A.Ş.'ye ait bina ve 8 bin 563 metrekare arazinin 6 bin 801 TL'ye satılması konusunda karar alınarak anlaşma sağlanmıştı. Anlaşma sağlanmasının ardından Özel İdareye ait alandan 18 dönümlük yer isteyen üniversiteye, il genel meclisin kararı doğrultusunda üniversiteye bu arazi tahsis edilmişti. Maliye Bakanlığı tarafından hastane inşaatlarının kamulaştırma bedeli ödeneğinin çıkmasının ardından, paralar özel hastane sahiplerine ödendi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 18:08:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?