6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

TOGEM'den 500 çocuğa giysi yardımı

TOGEM'DEN İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUKLARA GİYSİ YARDIMI

Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren TOGEM (Toplumsal Gelişim Merkezi) yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara giyim yardımında bulundu.

Mevlid Kandili münasebetiyle Adıyaman Belediyesi tarafından Hisar Salonu'nda düzenlenen 'Çocuklarımızın Yüzü Gülsün' isimli programda; daha önce durumları tespit edilen yetim ve ihtiyaç sahibi 500 çocuğa giyim yardımı yapıldı. Yardım alan çocuklar protokol üyeleriyle birlikte hatıra resim çekerken, ellerindeki Türk bayraklarını dalgalandırarak, mutluluklarını ifade ettiler. Çoğunlukla bayanların yoğun ilgi gösterdiği programda, çocuklara yardım paketleri verildikten sonra TOGEM'in daha önce yaptığı giyim yardımı ve hizmetlerini anlatan slayt sunumu yapıldı.

Programda kısa bir selamlama konuşması yapan Vali Ramazan Sodan, kandil gecesi münasebetiyle programı düzenleyenlere teşekkür ederek, tüm İslam aleminin Mevlid Kandili'ni kutladı.

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, çocuk sevgisinin önemine değinerek, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yarınlara iyi hazırlamalıyız. Onları güzel terbiyelerle büyütmeliyiz. Güzel bir ahlaka sahip olmaları bakımından elimizden gelen her türlü gayret ve çabayı göstermek durumundayız" dedi.

Belediyeciliğin sadece yol, su, kanalizasyon gibi hizmetlerden ibaret olmadığını da sözlerine ekleyen Başkan Büyükaslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren sosyal belediyeciliği ön planda tutuyoruz. Bu anlayışla sürdürdüğümüz hizmetler kapsamında birçok ilklere imza attık. Yoksul vatandaşlarımıza yardım etmek için kurmuş olduğumuz TOGEM söz konusu ilklerdendir. Merkezimizin amacı; hayırsever vatandaşlarımızdan alacağı yardımları, ihtiyaç sahiplerine teslim etmektir. Bu proje vesilesiyle; veren ellerden alan ellere dalga dalga büyüyen bir dostluk zinciri kuruyoruz. Merkezimize yapılan her türlü yardımı esas sahiplerine

ulaştırılacak emanetler olarak görüyor ve bu hassasiyet içinde gerçek ihtiyaç sahibine yerinde ve zamanında ulaşıyoruz. Bu akşam yaptığımız giysi yardımı bunun en önemli göstergesidir."

Konuşmaların ardından Konya İpekyolu İlahi Grubu tarafından katılımcılara yönelik ilahi ziyafeti verildi. Sanatçı Yasin Konevi'nin okuduğu birbirinden güzel ilahilere eşlik eden semazen gösterisi programa renk kattı.

Programa Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Müftü Mehmet Emin Avcı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Zeynel Özbilgin, daire müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TOGEM'DEN İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUKLARA GİYSİ YARDIMI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 16:32:01
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 18:26:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?