1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

TOGEM'den çocuklara bayramlık

TOGEM, ÇOCUKLARA BAYRAMLIK DAĞITTI

Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) 'Onların Yüzü Gülsün, Üsküdar'dan Anadolu'ya 3000 Küçük Yürek Bayram Sevinciyle Dolsun' sloganıyla geldikleri Adıyaman'da bir dizi etkinliklere katılarak, ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık dağıttı.

Sosyal belediyeciliğin canlı bir örneği olarak Emine Erdoğan'ın himayesinde 2005 yılında Üsküdar Belediyesi tarafından kurulan TOGEM, binlerce kişiye maddi ve manevi destek sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda Adıyaman'da ki maddi durumu yetersiz ailelerin çocuklarına ulaşmaya çalışan TOGEM, yüzlerce çocuğa bayramlık dağıtırken, protokol üyeleri ve TOGEM yöneticileri dağıtım töreni öncesi Adıyaman Belediyesi Üsküdar Bilgi ve Kültür Evinin açılışını yaptı. Burada öğrencilerle sohbet eden katılımcılar daha

sonra Hisar Salon'da yapılan bayramlık giysi dağıtım programına katıldı. Yapılan açılış ve dağıtım programına Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti Bölge Koordinatörü Mahmut Göksu, İl Defterdarı Şefik Tongal, TOGEM Başkanı Saadet Gülbahar ve eşi aynı zamanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın ağabeyi Hasan Gülbahar ile birlikte Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, TOGEM Koordinatörü Nevin Yakupoğlu,

Basın Danışmanı Selda Özgel, Adıyaman Muhtarlar Derneği Başkanı Sait Akbaş, Adıyaman Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Pancar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İskender Korkut, ihtiyaç sahibi aileler ile çok sayıda çocuk katıldı.

Bayramlık dağıtım programı TOGEM'in tanıtım videosu ile start aldı. Sunumun ardından kürsüye çıkan Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, çok güzel işlere imza atabilmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Göreve geldikten su yana her daim sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet verdiklerini kaydeden Başkan Büyükaslan, bu doğrultuda çalıştıklarını vurgulayarak,"Adıyaman için her şeyin en güzelini yapmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda diğer belediyelerin hizmetlerini de yakından takip ediyoruz. Bu

araştırmalarımızda Üsküdar Belediyesindeki yenilikleri gördük. Hoşumuza gitti. Daha sonra bu güzel hizmetleri Adıyaman'a getirme çabasını gösterdik. Çabalarımıza Üsküdar Belediyesinden destekte gelince güzel hizmetlere imza attık. Belediyemiz bünyesinde TOGEM'i oluşturduk. Bu hizmetlerin süresiz devam etmesini diliyorum" dedi.

Birçok Adıyamanlı arkadaşını olmasına rağmen ilk kez Adıyaman'a geldiğini dile getiren Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar Belediyesinin üstlendiği misyonu anlattı. Üsküdar da vakıf geleneği bulunduğunu ifade eden Kara, TOGEM vesilesiyle yapılan yardımlarda alan elin veren eli görmediğinin altını çizdi. Kara, yardımları toplumsal bir bilinçle yaptıklarını ve yardımın İslam dininin farzı olduğunu hatırlattı.

Çocuklarla bayram sevincini paylaşmak üzere Adıyaman'a geldiklerini belirten TOGEM Başkanı Saadet Gülbahar, Üsküdar'dan Adıyaman'a ve Şanlıurfa'ya selamlar ve sevgiler getirdiklerini söyledi. Gülbahar, bayram sabahı yeni kıyafetlerini giyen çocukların gözlerindeki sevinci, yüzlerindeki gülücükleri görmekten daha büyük mutluluk olamaz derken, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz bu mutluluğu her bayramdan önce, binlerce çocuğumuzla birlikte Üsküdar'da yaşıyoruz. Kurulduğumuzdan bu yana, 5 yıldır, bizleri yalnız bırakmayan hayırsever dostlarımız ve Üsküdar Belediyesi'nin katkıları sayesinde hedefimize ulaşıyoruz. Bu bayram, Adıyaman ve Şanlıurfa'dan 500 çocuğumuzla birlikte toplam 3000 evladımıza bayramlık giysiler hediye ediyoruz. TOGEM kurulduğundan beri düzenlediğimiz yardım kampanyaları başarıyla devam ediyor. Hediyelerini alan çocuklarımız bayramı daha bir coşkuyla

karşılıyorlar. Onların bu sevinci ve coşkusu bizlerin mutluluğunu daha da artırıyor, bizlere onlar için çalışma gücü veriyor."

Daha sonra konuşma kürsüsüne çıkan Vali Ramazan Sodan ise, TOGEM'in çok güzel işler yaptığını, ihtiyaç sahiplerine en güzel şekilde ulaştıklarını belirterek, bu yardımların Adıyaman'da devam edeceğini açıkladı.

Protokol konuşmalarının ardından kürsüye çıkan minik bir kız çocuğu eline aldığı mikrofonla katılımcılara böyle bir program düzenledikleri için teşekkür ederken, Adıyaman ve Şanlıurfalı çocuklar adına selam yolladı. Esra Güler isimli minik kız çocuğunun konuşması salonda kahkaha seslerinin yükselmesine neden oldu.

Program çocuklara bayramlık hediye paketlerinin dağıtılmasıyla son bulurken, paketleri protokol üyeleri çocuklara takdim etti. Öte yandan salonda çocuklar ellerinde ki Türk bayraklarını dalgalandırarak, mutluluklarını gösterdi.

TOGEM, ÇOCUKLARA BAYRAMLIK DAĞITTI
TOGEM, ÇOCUKLARA BAYRAMLIK DAĞITTI
TOGEM, ÇOCUKLARA BAYRAMLIK DAĞITTI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 17:07:02
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 23:16:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?