7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

TOKİ 700 konut yapacak

TOKİ ADIYAMAN'DA DAR GELİRLİLERE 700 KONUT YAPACAK

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Tekel Barakalarının yerinin TOKİ devredildiğini ve TOKİ'nin dar gelirli ailelere yönelik 700 adet konut yapacağı müjdesini verdi.

Belediye Başkanı Necip Büyükslan belediye başkan yardımcıları Hacı Yusuf Bilgin ve Mehmet Durmuş ile Başkan Danışmanı Emin Yağımlı ile birlikte basın açıklaması yaptı. Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, TOKİ tarafından yapılacak olan konutlar, Havşeri İçme Suyu, konservatuar, spor kompleksiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Necip Büyükaslan, Tekel barakalarının bulunduğu 85 bin metrekarelik alanın TOKİ'ye devredildiğini ve

buraya 700 konut yapılacağını söyledi. Projenin çizildiğini ve ihalenin yapıldığını belirten Büyükaslan, "TOKİ tarafından 448 adet 65 metrekare, 252 adet 85 metrekarelik dairelerden oluşan toplam 700 konut yapılacak. Adıyaman'ın dar gelirli ailelerinin bu konutlara ihtiyacı vardı. En kısa sürede çalışmaların başlayacağını tahmin ediyorum" dedi.

Havşeri İçme Suyu projesinin yüzde 95'inin bitirildiğini söyleyen Büyükaslan, kaynağın tahsisatı ile ilgili Danıştay'a açılan yürütme davasının en yakın sürede sonuçlanmasının ardından 11. ayda suyun depolara aktarılacağını ifade etti. Depolara gelen suyun Narlıkuyu'da bulunan depolara aktarılması için 3 bin 100 metrelik ishale hattı ihalesinin yapılacağını belirten Büyükaslan, içme suyu ishale hattının 6 bin metresinin yenilenmesinin yapıldığını dile getirdi. Belediye bünyesinde konservatuar kurulduğunu

vurgulayan Büyükaslan, toplumları toplum yapan unsurun kültür olduğunu belirtti. Adıyaman'ın zengin ve engin bir müzik kültürüne sahip olduğunu kaydeden Büyükaslan, konservatuarda 9 dalda eğitim verileceğinin altını çizdi.

Yarı olimpik yüzme havuzu ve kapalı spor salonu yapılacağını açıklayan Büyükaslan, "Karapınar mahallesinde bulunan sentetik cim sahasının bulunduğu bölgeye 500 kişi seyirci kapasiteli kapalı spor salonu yapılacak. Bunun yanında yarı olimpik yüzme havuzu yapılacak. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından bu projelerin bedellerinin yüzde 50'sini karşılayacak. 2012 yılında bu projelerimiz bitirilmiş olacak" diye konuştu.

Gazetecilerin Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş'un dövülmesi olayını sorması üzerine ise Büyükaslan, "Bu olay hiç birimizin istemediği bir olaydır. Bu olay bizleri üzmüştür. Bu olayın mağduru olan Başkan Yardımcımın yanındayım. Bu olay hem şahsıma hem kurumuma zarar verdi. Soruşturma devam ettiği için bu konuda fazla konuşmak istemiyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2010 Salı 14:50:05
Güncelleme :26 Ekim 2010 Salı 19:11:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?