1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Toplu görüşmeler basına açık yapılsın

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (Haksen) Adıyaman Temsilcisi Mahmut Babacan, Ağustos ayında yapılacak toplu görüşmelerin basına açık yapılmasını istedi.

Haksen Adıyaman Temsilcisi Mahmut Babacan, yetkili sendikalar ile hükümet temsilcileri arasında, 2009 yılında memurlara verilecek zammı belirlemek üzere, 15 Ağustosta başlayacak olan toplu görüşmelerin, kapalı kapılar arkasında değil; basının önünde yapılması gerektiğini dile getirdi.

Babacan, "Yıllardır süregelen yetkili sendikalar ile hükümet arasındaki toplu görüşmelerin bir muamma havası içerisinde, gerek hükümet temsilcilerinin ve gerekse de yetkili sendikaların neler yaptıkları, nelerin konuşulduğu ve sonunda hüsranla sonuçlanan görüşmelerin müsebbiplerinin bilinmesi açısından Haksen olarak bu görüşmelerin basına açık bir şekilde yapılmasını talep ediyoruz. Haksen olarak önümüzdeki günlerde hükümet ile toplu görüşmelere oturacak olan yetkili sendikaların, farklı sendikalara üye olan veya hiçbir sendikaya üye olmayan kamu çalışanlarını da temsil ettiklerini hatırlatır; kamu çalışanlarının lehine olacak her türlü talepler noktasında yetkili sendikaları destekleyeceğimizi beyan ederiz. Bu yıl yetkili sendikalar, her yıl olduğu gibi yine hükümetin karşısına abartılı ve samimiyetsiz talepler ile çıkıp beyhude işlerle uğraşma alışkanlıklarını bir kenara bırakıp, ciddi anlamda yaptırımlar için uğraşırlar. Aksi taktirde kamu çalışanlarının hakları bir kez daha ertelenmiş olup, sendikalara olan inancı zedelenecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 21:46:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?