6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

'Toplum Destekli Polislik' projesi

İçişleri Bakanlığı tarafından 10 ilde pilot olarak uygulanan ‘Toplum Destekli Polislik’ projesine Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’nün de dahil edildiği bildirildi. 

Adıyaman Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, suç ve suçlularla mücadelede sadece polisiye tedbirlerin yeterli olmadığı gerçeğinden hareketle bu projenin uygulandığına dikkat çekerek, "Suçları önlemede toplumsal sorumluluk bilincinin geliştirilmesi, toplumun tüm kesimlerinin katılımını sağlayarak, verimlilik ve etkinliğinin artırılması, halkın güvenlik hizmeti memnuniyetinin yükseltilmesi ve güvenli yaşamın sağlanmasına yönelik bir projedir. Proje, ülkemizin şartlarına uygun, gelişmiş demokratik ülkelerin uygulamalarından esinlenerek, toplumun güvenlik beklenti ve taleplerini ön planda tutma anlayışı içinde uygulanacaktır" dedi. 

Polis teşkilatının halkın üstünde değil, halkın içinde olmasının gerektiğini kaydeden Sağlam, "Toplum için toplumla birlikte, halkın üstünde değil halkın içinde hizmet verme anlayışı içersindeyiz. Gelişmiş demokratik ülkelerin çoğunluğunda başarılı bir şekilde uygulanan 'Toplum Destekli Polislik' anlayışının, ülkemizde de hayata geçirilmesi vazgeçilmez bir gereklilik haline gelmiştir. Bu amaçla Türk Polis Teşkilatının sorumluluğunun, verimliliğinin ve etkinliğinin güçlendirilmesi kapsamında başlatılan bu proje çalışmalarında, önemli aşamalar kaydedilerek 'Toplum Destekli Polislik Türkiye Modeli' oluşturulmuştur. Adıyaman Emniyet Müdürlüğü tarafından bu projeye dahil edildi" şeklinde konuştu. 

Projenin alt yapı çalışmalarına en kısa sürede süre de başlanılacağını söyleyen Sağlam, " İlk olarak Toplum Destekli Büro Amirliği kurulacak. Bu büroya en başarılı ve kaliteli 20 polis seçilecek ve bu polisler 60 saatlik bir eğitimden geçirildikten sonra büroda görev yapacaklar. İki polis merkezi mıntıkasında bulunan mahallelerde bu polisler görev yapacak. Her polis iki mahalleden sorumlu olacak ve vatandaşın içinde olarak hizmetlerini yapacaklar" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 12:00:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?