6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Toprak ev yağmura dayanmadı

ŞİDDETLİ YAĞIŞ NEDENİYLE EV ÇÖKTÜ

Adıyaman'ın Besni ilçesinde yaklaşık 1 haftadan beri etkili olan yağmur nedeniyle bir ev çöktü.

Pınarbaşı Mahallesi'nde bulunan toprak ev, kuvvetli sağanak yağış sonrası çöktü. Çöken evde yaşayan 6 kişi şans eseri yara almadan kurtuldu. Çökme anında evde olmadığını dile getiren Ziya Arslan, "Olayın olduğu sırada ben evde değildim. Eşim ve 5 çocuğum evdeydi. Onlarda şans eseri çöken odada değillermiş. Çökme esnasında çıkan büyük gürültü nedeniyle kendilerini dışarı atmışlar" dedi.

Yaklaşık 15 yıldan beri kirada oturduğunu belirten Arslan, herhangi bir gelirinin bulunmadığına dikkat çekerek, "Evin 3 odası var ancak yaşanan çökmeler yüzünden iki odası kullanılamaz durumda. 7 Kişi tek bir odada yaşamak zorunda kalıyoruz. Üzerine naylon çekerek yaşadığımız bu odada çökmek üzere. Hiçbir gelirim yok. Sadece yaz aylarında turizm bölgelerine giderek kazandığım parayla ailemi geçindirmeye çalışıyorum. Kiralık ev arıyorum ancak maddi durumum iyi olmadığı için kimse ev vermek istemiyor. 5

Çocuğumdan 3'ü ilköğretimde 2'si lisede okuyor çocuklarımın da benim gibi ekonomik sıkıntı çekmemesi için okumalarını istiyorum. Ancak bu şartlarda nereye kadar okutacağım ve çocuklarım bu yaşam şartlarında ne kadar başarılı olurlar bilmiyorum. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyorum" diye konuştu.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ NEDENİYLE EV ÇÖKTÜ
ŞİDDETLİ YAĞIŞ NEDENİYLE EV ÇÖKTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 14:08:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?