1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

TPAO petrol istasyonunu açıldı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman'da törenle petrol istasyonunu açtı.

Kent girişinde açılan benzin istasyonunun açılışına Vali Vekili Aydın Börü, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Garnizon Komutanı Ali Osman Salık, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Besni Kaymakamı Hulusi Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, TPAO Genel Müdür Yardımcısı Murat Altıparmak, TP Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Galip Özbek, TP Petrol Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Satır, TPAO Adıyaman Bölge Müdürü Besim Şişman, Defterdar Şefik Tongal, oda başkanları, sanayiciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törene katılanlara karanfil ve çeşitli hediyeler dağıtıldı. Her açılan işletmenin rekabet ve istihdama katkı sağladığına değinen Vali Vekili Aydın Börü, enerji savaşlarının yaşandığı dünyada bu tür açılımların önemli olduğunu ifade etti.
Açılan petrolün Adıyaman'a hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, TPAO'nun petrol üretimini her geçen gün arttırdığını belirtti.
TPAO Genel Müdür Yardımcısı Murat Altıparmak, TPAO'nun enerjinin ne kadar önemli olduğunu bildiğine vurgu yaptı. Adıyaman'a 106. istasyonu açtıklarını belirten Altıparmak, TP'nin kurulduğu günden bugüne hızla yatırımlara devam ettiğini kaydederek, amaçlarının devlete ve halka hizmet vermek olduklarını söyledi.

Adıyaman'ın TPAO için önemli ve farklı bir kent olduğunu açıklayan TP Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Galip Özbek, yapılan yatırımların Adıyaman'da karşılığını bulduklarını açıkladı. Petrol istasyonu açılırken kar düşüncesini ikinci plana attıklarını söyleyen Özbek, birinci planda hizmetin olduğunu, açılan şube sayısının Türkiye gibi büyük bir ülke için yeterli olmadığını ve şubeleri arttıracaklarının altını çizdi. TPAO ailesi olarak bugünün çok özel ve güzel bir gün olduğuna değinen TPAO Adıyaman Bölge Müdürü Besim Şişman, bu hizmetin TPAO'yu ileriye taşıyacağını ve hizmeti büyük adamların küçük kıvılcımları olarak gördüğünü söyledi.

TPAO'nun Adıyaman'da ki bayisi olmaktan onur duyduğunu dile getiren TP Petrol Sahibi Mahmut Tohumcu, petrolün açılışında emeği geçen herkese teşekkür etti. Tohumcu, temiz akaryakıt ve güler yüzlü hizmet ilkesi ile çalışacaklarını kaydetti.
Açılış kurdelesini kesen protokol üyelerine, TPAO yöneticileri tarafından plaket verilirken, halk oyunları ekibi gösterilerinin yanı sıra değişik gösteriler açılışa renk kattı.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 18:57:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?