7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

TPAO yaptığı tahribatları düzeltsin

İL GENEL MECLİSİ'NİN TPAO İLE YOL KONUSUNDA ÇEKİŞMESİ DEVAM EDİYOR

Adıyaman İl Genel Meclisi'nin Temmuz ayı toplantısının ilk oturumuna, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürlüğü'ne ait ağır tonajlı araçların yolları bozduğu yönündeki konuşmalar damga vurdu.

Daha önceki meclis toplantılarında da TPAO'nun ağır tonajlı araçlarının yolları bozmasından duyulan rahatsızlık dile getirilmişti. Temmuz Ayı ilk oturumunda bu eleştiriler hat safhaya ulaştı. Bazı meclis üyeleri ağır tonajlı araçların bozulduğu yolların İl Özel İdare bütçesinden yapılmamasını, TPAO'nun yapması gerektiğini dile getirdi.

İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, TPAO'nun İl Özel İdare'ye külfet getirdiğini vurgulayarak, verilen zararın kendi bütçelerini aştığının altını çizdi.

Baykan, "Yollarımızı yıpratması nedeniyle TPAO İl Özel İdare bütçesine fazlaca külfet getirmektedir. Kendi yollarımızın ıslahı ve yapımına yetmeyen bütçemizin TPAO'nun ağır tonajlı araçları ile son zamanlarda mermer ocaklarının ağır tonajlı araçları yollarımıza zarar vermektedir. Ne yazık ki yollarımıza yapılan tahribat bizim sınırlı bütçemizle telafi edilecek şekildi değildir. Mermer ocakları işletmecileri, gerekse TPAO yöneticileri yapmış oldukları tahribatları düzeltsinler. Biz kendimize bir şey istemiyoruz. Onlar İl Özel İdaresi'ne vermiş oldukları tahribatın ve zayiatın telafisini yapmalıdır. Meclisimin bu görüşünü ilgili kurum ve kuruluşlara iletilmesini istiyorum" dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan'ın başkanlık ettiği toplantıda gündemde olan maddeler ilgili komisyonların raporlarının okunmasının ardından onaylandı.

Toplantıda, Merkez kayacık köyü 188, 222 ve 225 nolu parsellerin tamamında sanayi alanı amaçlı (Bims fabrikası asmolen, biri ket, parke taşı üretimi) hazırlanan 1/25000 ölçekli çevre düzeni planı plan değişikliği, Kahta ilçesi Ortanca köyü 439 numaralı parsel üzerinde bulunan atölye için hazırlanan 1/1000 ölçekli mevzi imar planı ve 1/5000 ölçekli nazım imar planları, Kahta ilçesi durak köyü 102 nolu parselin bir kısmında koyun ağılı-konut ve bir kısımda gençlik merkezi kurulması için hazırlanan 1/1000

ölçekli mevzi planı ve 1/5000 ölçekli nazım imar planları, merkez ilçe Doyran köyü 2246 nolu parsel için hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ilavesi ve 1/5000 ölçekli nazım imar planı, merkez Bağdere köyü 1602 nolu parselin çimento ve demirciler sitesi için hazırlanan 1/25000 ölçekli çevre düzeni planı plan değişikliği onaylandı.

Meclis üyeleri ayrıca, Tut ilçesi Köseli, Öğütlü ve Yayımlı köyleri arası yolunun asfaltlanması, Arıcılık yapılan yayla yollarının açılması, Gölbaşı ilçesi Çelik köyü ile istasyon mahalleri arasındaki mevcut yolun İl Özel İdaresi 2010 yılı programına alınması, Besni ilçesinin aşağı nasırlı Uzunkuyu köyleri arası yolların yol ağına alınması, Besni ilçesinin Sarıkaya-Bahri arası, Bahri-Alataş arası, Akyazı-Karakeçi arası, Karakeçi-Bakla arası, Hüyük-Berata arası, Bahri-Kızılin arası, Dikilitaş

Zormağara-Konuklu ve Göndürme arası, Topkapı-Dikilitaş arası, Tokar-Çorman arası, Akdurak-Kurugöl- Çukurkaya Aşağı Karakuyu arasının yol ağına alınması, Besni ilçesi Dumlupınar İlköğretim Okulu'nun çatısının bakım ve onarımı, Kahta ilçesine bağlı Aşağı Cingil mezrasının yaklaşık 4 kilometrelik yolunun 2010 yılı programına alınması onaylandı.

İL GENEL MECLİSİ'NİN TPAO İLE YOL KONUSUNDA ÇEKİŞMESİ DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2010 Pazartesi 13:59:03
Güncelleme :5 Temmuz 2010 Pazartesi 15:40:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?