1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

TPAO'dan 2 bin ton asfalt yardımı

Adıyaman İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından İl Özel İdare ve belediyeye toplam 2 bin ton asfalt yardımı yapacağını açıkladı.

İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın TPAO'nun İl Özel İdare ve belediyeye 2 bin ton asfalt yardımı yapması konusunda talimat verdiğini söyledi. Adıyaman heyetinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ı ziyaretinde asfalt sözü aldıklarını dile getiren Necmi Baykan, "İl Özel İdare ve belediye tarafından yapılan yol ağına TPAO'ya ait ağır tonajlı araçların ve iş makinelerinin zarar verdiği, yapılan asfaltın bu ağır tonajlı araçlara dayanmadığını, bütçenin yeniden yapmaya yetersiz olduğunu Bakana ilettik. Bakan Taner Yıldız ise İl Özel İdareye bin ton, belediyeye bin ton olmak üzere toplam iki bin ton asfalt yardımı yapılması konusunda talimat verdi" dedi.

Necmi Baykan Ankara ziyaretlerinde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le de görüştüklerini belirterek, "Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'ten İl Özel İdare'ye hizmet binası yapılması için Tekel barakalarının bulunduğu alanı ve Karayolları 87. Şube Şefliğine ait alanı istedik. Köy Hizmetlerine ait yerin bir kısmını Üniversiteye verdiğimizi diğer yerinde üniversite tarafından istenildiğini kendisine iletince, Maliye Bakanı kendi yerimizi üniversiteye vermemizden dolayı bizlere sitemlerini iletti. Üniversitelerin özerk olduğunu, kendi bütçelerinin olduğunu ve kendi yerlerini temin etmeye güçlerinin olduğunu bizlere söyledi. Bizlerde üniversitenin gelişmesi için fedakarlık yaptığımızı kendilerine ilettik. Bakanımız Mehmet Şimşek, hizmetlerin aksamaması için mevcut alandan üniversiteye verilmemesi istedi" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 18:21:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?