1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

TPAO'dan basın açıklaması

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürü Besim Şişman, TPAO'nun yapısı ve faaliyetleri konusunda basın açıklaması yaptı.

Adıyaman Bölge Müdürü Besim Şişman, TPAO'nun sermayesinin tamamının devlete ait bir kamu iktisadi teşekkülü olduğunu belirterek, ülke ekonomisine önemli katkılarının olduğunu kaydetti.

TPAO'nun son 5 yılda yatırımlarının büyük bir hızla arttığına dikkat çeken Besim Şişman, "Adıyaman bölge müdürlüğümüzce son 5 yılda yapılan yatırımlar toplam 167 milyon TL'dir. Bu yatırımlar sayesinde arama, sondaj ve üretim faaliyetlerimiz hızla artmıştır. Bunun ile birlikte bölge müdürlüğümüzce alınan mal ve hizmetler karşılığı işletme bütçesinden yapılan müteahhitlik ödemeleri ve 900 dolayında personelimize yapılan maaş ödemeleri karşılığı 2008 yılında Adıyaman piyasasında sağlanan girdi yaklaşık 117 milyon TL'dir. Son 5 yılı düşünecek olursak bu rakam 413 milyon TL'ye ulaşmaktadır. Adıyaman ve ilçelerinin yol alt yapısına katkıda bulunmak üzere verilen asfalt yardımlarının miktarı 2003 yılından beri toplam 8 bin 800 ton, tutarı ise 6 milyon TL'ye ulaşmıştır" dedi.

TPAO'nun sosyal projeler içersinde de yer aldığını vurgulayan Besim Şişman, "TPAO'nun Adıyaman Bölge Müdürlüğü, TPAO'nun üç bölge müdürlüğünden biridir. Faaliyetlerini daha da arttırarak yoluna devam edecektir. Kendisini hiçbir kimsenin günü birlik, küçük hesaplarına alet etmemiştir ve etmeyecektir. Bir hukuk devleti olarak Türkiye'de her türlü faaliyetlerimiz anayasal ve yasalara uygun olarak yürütülmektedir. İhtiyaç neyi gerektiriyorsa yetki ve sorumluluk çerçevesinde hiçbir kimseye devletin bir tek
kuruşu peşkeş çekilmeden, mevzuata uygun olarak yapılmaktadır" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 22:22:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?