6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

TPAO'nun kuruluşu

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) 57. kuruluş yıldönümü nedeniyle Vali Halil Işık'a içerisinde ham petrol bulunan plaket takdim edildi.


TPAO'nun 57. kuruluş yıldönümü nedeniyle hükümet binası önünde bulunan Atatürk Büstü'ne çelenk bırakıldı. TPAO Adıyaman Bölge Müdürü Besim Şişman ve bölge müdürlüğü yöneticileri daha sonra Vali Halil Işık'ı makamında ziyaret etti. Bölge Müdürü Besim Şişman, Vali Halil Işık'a küçük tüplerden oluşan ve içerisinde ham petrol bulunan bir plaket ve çiçek takdim etti.


Vali Halil Işık, petrolün önemine değinerek, "Ülkemizde ve Dünyada petrol çok büyük önem taşıyor. Bu anlamda Adıyaman, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı için önemli bir merkezdir. Adıyaman yıllarca Türkiye'de petrolün en çok üretildiği il konumunda olmuştur. Son dönemlerde bir gerileme olmuş ise de, özellikle geçtiğimiz yıllarda yapılan bir takım sondaj ve ataklarla bu oran önümüzdeki dönem içerisinde tekrar yükselecektir" dedi.


Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında TPAO'nun hedefinin petrol ve doğalgazda dışa bağımlı olmayan bir ülke haline getirmeyi hedeflediklerini belirten TPAO Bölge Müdürü Besim Şişman, bu hedefe ulaşmak için bütün gayretleriyle çalışacaklarını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 16:13:16
Güncelleme :10 Aralık 2007 Pazartesi 16:14:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?