1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Trafik kazaları domuz gribinden beter

TRAFİK KAZALARI, DOMUZ GRİBİNDEN DAHA FAZLA CAN ALIYOR

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli, ülke genelinde meydana gelen trafik kazalarının domuz gribinden daha fazla can aldığını açıkladı.

Trafik kazalarını Dünya genelinde en çok can alan salgın hastalık olarak nitelendiren Trafik Şube Müdürü Nadir Telli, domuz gribinin tedavisinin mümkün olduğunu fakat trafik kazalarına karşı herhangi bir ilacın geliştirilemediğini belirtti. Sürücü ve yayaları trafik kurallarına uyma konusunda duyarlı olmaya çağıran Telli, "Domuz gribi ile trafik kazaları karşılaştırıldığında, trafik kazalarının daha çok can aldığı açıkça ortadadır. 4 ayda domuz gribinden hayatını kaybedenlerin sayısı 450-500 iken, bu sayı

trafik kazalarında 5-6 kat daha fazladır. Domuz gribinin aşısı bulundu, tedavi yöntemleri bulunabilir ama trafik kazaların tedavisi veya aşısı yok. Dünya genelinde ki en büyük salgın hastalık trafik kazalarıdır. Bunun için yayalarında, araç sürücülerin de kurallara uymaları gerek" dedi.

Adıyaman'da trafik kazalarında önemli bir azalma yaşandığını dile getiren Telli, bunu yapılan denetimlere bağlayarak şöyle konuştu:

"Adıyaman'da trafik kazalarında yaptığımız denetimler sonucu önemli bir düşüş yaşandı. Denetimler sonucu ceza kesimlerinde yüzde 60 bir artış, bunla doğru orantılı olarak da kazalar bir o kadar azaldı. Adıyaman'da ciddi bir otopark sorunu var. Ocak ayında parkmetreyle ilgili çalışmalar yapılacak. Yapılan toplantılar sonucunda şehrin ana merkezinde bulunan 50'ye yakın dar cadde ve sokağın tek yön olmasını planlıyoruz. Yapılacak tek yön uygulamasıyla birlikte hem yayalar hem de araç sürücüleri

rahatlayacak. Trafik denetleme şube müdürlüğü olarak ekip halinde çalışıyoruz. Adıyaman ülke genelinde trafik alanında iyi bir konuma sahip. Adıyaman'ı trafik alanında örnek bir kent yapmak için çalışıyoruz."

Telli ayrıca, Adıyaman'da en çok trafik kazalarının meydana geldiği 3 caddeyi sırasıyla Atatürk Bulvarı, Sakarya Caddesi ve Gölbaşı caddesi olarak tespit ettiklerini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 09:58:02
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 13:21:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?