1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

TTA işçileri miting için Ankara yolunda

ADIYAMAN TTA İŞÇİLERİ ANKARA'YA DOĞRU YOLA ÇIKTI

TTA Adıyaman Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü işçileri Ankara'da yapılacak olan miting için yola çıktı.

CHP, MHP ve kapatılan DTP gibi siyasi partilerin yanı sıra sivil toplum kuruluşları tarafından uğurlanan yaklaşık 750 kişi otobüslerle Ankara'ya hareket etti. Türkiye'nin birçok ilinden tekel işçilerinin bir araya gelerek gerçekleştirecekleri eyleme katılmak için Adıyaman'dan çok sayıda otobüs hareket etti.

Tekgıda-İş Sendikası tarafından organize edilen eylem öncesi işçiler TTA Adıyaman Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü önünden hareket etti. İşçileri MHP İl Başkanı Hüseyin Özgün ve CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Coşkun, kapatılan DTP'nin İl Başkanı Mehmet Doymaz, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Gaffari İzci başta olmak üzere çok sayıda kişi tarafından işçiler uğurlandı.

Tekgıda- İş Sendikası Şube Başkanı Mithat Yoldaş, gerçekleştirecekleri eylemin son eylemleri olduğunu belirterek, "Kesinlikle biz artık geri dönmemek için yola çıkıyoruz. Haklı olan bir davamız var. Bu davamızı da sonuna kadar sürdüreceğiz. Biz idarecilerimizden hükümetimizden bu tür şeylerin yaşanmamasını istiyorduk. Bizden Ankara'ya gelinmememiz isteniyor. Biz buna rağmen gideceğiz. Sonuçta ekmeğimiz için gidiyoruz. Çoluk çocuğumuzun geleceği için gidiyoruz. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız.

Sesimizi yetkililere duyurana kadar bütün var gücümüzle mücadele edeceğiz. Bunu da söylerken biz ortalığı yakmaya yıkmaya gitmiyoruz. Her şeyin farkında olan insanlarız. O yüzden de burada cahil hareketler içerisinde değil hakkımız olanı sonuna kadar en güzel şekilde almak için oraya gideceğiz. Bunu da inşallah başaracağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 18:40:02
Güncelleme :15 Aralık 2009 Salı 10:07:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?