6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

TTB Başkanı Gürsoy Adıyaman'da

TÜRK TABİPLER ODASI GENEL BAŞKANI GENÇAY GÜRSOY ADIYAMAN'DA

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, 2 Mayısta yapılacak olan Adıyaman Tabipler Odası Başkanlık seçimi öncesinde Adıyaman'a geldi.

Seçimde aday olarak yer alan üyelerle sohbet eden Gürsoy, uzun süre doktorların sorunlarını dinledi. Aktif Hakimler Platformu ve Demokratik Hekimler Platformu listelerinin yer alacağı seçimde her iki tarafa da başarılar dileyen Gürsoy, ziyaretinin resmi bir ziyaret olmadığını söyledi. Aynı zamanda Haziran ayında yasal olan 2 dönemlik başkanlık süresinin sona erdiğini hatırlatan Gürsoy, birde veda konuşması yaptı.

Doktorların sorularını yanıtlayan Gürsoy, hekimlerin zaman zaman hastaları azarladığını kabul ederek, doktorlara; "Bu noktada iğneyi birazda kendimize batırmamız gerek" dedi. Gürsoy; "Babamız yaşında ki adama sen diye hitap ediyoruz. Hastayı azarlıyoruz. Bu da bir hekimin yapmaması gereken, yanlış bir davranış. Bu noktada biraz denge kurmak zorundayız. Biz sağlık alanında her iki tarafında memnun olduğu bir uygulama istiyoruz" diye konuştu.

Bakanlık ile didişmeden işbirliğine yatkın olarak eğitime, uzmanlık alanında model olma adına tabipler odasının önemli katkılar sağladığına dikkat çeken Güsroy, ilçe kullanımında 4 kat artış yaşandığını sözlerine ekleyerek, şöyle konuştu; "Hastalığın ilacını bularak, hastalığa çözüm bulunulduğu düşünülüyor. Bu çözüm değil. Zaten bu uygulama ile ilaç kullanımı 4 kat arttı."

TÜRK TABİPLER ODASI GENEL BAŞKANI GENÇAY GÜRSOY ADIYAMAN'DA
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 16:27:00
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 23:03:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?