6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

TÜİK'ten belediyeye teşekkür

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Gaziantep Bölge Müdürü Dr. Ahmet Tan Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ı makamında ziyaret ederek teşekkür belgesi verdi.


Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nin araştırma babında çok önemli olduğunu belirterek, "TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü olarak belediyemiz adına bana verilen teşekkür belgesini almaktan dolayı çok sevindiğimi ifade etmek istiyorum. Bu ince ve nazik davranışınızla onur duydum. Yaptığınız bu çalışmalarınız sonuçlanınca şehrimizde istediğimiz rakamı yakalayacağımıza inanıyorum. Çünkü hemşehrilerimiz bu noktada çok duyarlı davrandılar" dedi.


TÜK Gaziantep Bölge Müdürü Dr. Ahmet Tan ise, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nin uzun zamandan beri yoğun bir çalışma temposuyla devam ettiğini ifade ederek, "Bu çalışmayı kurum olarak tek başına yapamıyorduk. Birçok bileşen yer alıyordu. Söz konusu bileşenlerden bir tanesi de belediyelerimiz oldu. Adıyaman Belediyesi olarak sizin büyük gayretlerinizle merkezde sağlıklı bir çalışma yaptık. Bu sistemin Cumhuriyet tarihinde en önemli projelerden bir tanesi olduğuna inanıyorum. Sistem üzerinde devletimiz ve belediyelerimiz hizmet verecekleri için çok önemsediğimizi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.


Adıyaman il sınırları içerisinde bugüne kadar yaklaşık 544 bin kişiyi kayıt altına aldıklarını açıklayan Tan, yaklaşık 15 bin civarında kişinin ise, halen kayıtsız göründüğünü bildirdi.


Kayıtların 31 Aralık 2007 tarihine kadar devam edeceğinin altını çizen TÜİK Gaziantep Bölge Müdürü Dr. Ahmet Tan, "Kayıt yaptırmayanlar bu tarihe kadar yaptırabilirler. 31 Aralık'a kadar kayıtlarını yaptırmayanlar çok ağır ceza ödemek zorunda kalacaklar" ifade etti.


Daha sonra TÜİK Gaziantep Bölge Müdürü Dr. Ahmet Tan, Adıyaman Belediyesi'nin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi çalışmalarına vermiş olduğu desteklerden dolayı Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'a teşekkür belgesi verdi.


TÜİK Gaziantep Bölge Müdürü Dr. Ahmet Tan ile beraber belediye ziyaretine katılan Hane Halkı Araştırmalar Grup Sorumlusu A.Şahabi Erturhan ve İdari Kayıtlar Grup Sorumlusu Selver Karadağ Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'a destekleri için teşekkür ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 15:02:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?