7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Tüm elektrikli cihazları yandı

KÖYLÜ VATANDAŞLARIN TÜM ELEKTRİKLİ CİHAZLARI YANDI

Adıyaman merkeze bağlı Payamlı köyü Akçik Mezrası'ndaki trafoda meydana gelen arıza nedeniyle mezrada bulunan elektrikli aletlerin çoğu yandı.

Olay Payamlı köyü Akçik Mezrası'nda 10 gün önce meydana geldi. Elektrikli cihazları yanan köylüler mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. Göksu Edaş'a müracaat eden köylüler, savcılığa suç duyurusunda bulunacak.

Göksu Edaş'ın işini yapan müteahhit firma mezranın trafosuna bakım yaparken panagiriş kablosu, nötr kablosuna alpek kablo ile ek yapıldığı ve bu ekin gevşek bağlanmasından dolayı kısa devre yaptığı ve mezrada ki elektrikli cihazların aynı anda yandığı tutanaklarla tespit edildi. Göksu Edaş köy arıza ekibi tarafından tutulan tutanak ile trafodan kaynaklandığının tespit edilmesinin ardından Köy Muhtarı Nevzat Parlak ve köylüler mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Göksu Edaş'a konu ile ilgili dilekçelerini veren köylü vatandaşlar, savcılığa da başvuracaklarını ifade ederek, zararlarının karşılanmasını istediler.

Mağduriyetin giderilmesi gerektiğini kaydeden Köy Muhtarı Nevzat Parlak, "Trafodan kaynaklanan kısa devre nedeniyle aynı anda mezradaki 7-8 evde elektrikli cihazlar yanmış. Televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi, dijital uydu alıcıları başta olmak üzere birçok elektrikli alet yanmış. Olayın Göksu Edaş'a bildirilmesinin ardından, soruna neden olan arıza giderildi. Arıza giderildi fakat vatandaşın zararı karşılanmadı. Vatandaşın mağduriyetinin giderilmesini bekliyoruz" dedi.

Mezra sakini Aziz Çelik ise, televizyon izlediği esnada televizyondan pis bir koku çıktığını ve televizyonunun kapandığı söyleyerek, "Televizyon izlerken televizyonun arkasından patlama sesi geldi ve pis kokular yayıldı. Hemen televizyonunu fişini prizden çektim. Daha sonra bizim çamaşır makinesinin de çalışmadığını gördüm. Ayrıca kuyudan su çektiğimiz pompamızda yanmış. Mezrada ki diğer evlerde de elektrikli aletlerin yandığını öğrenince olayın nereden kaynaklandığını fark ettik" şeklinde konuştu.

KÖYLÜ VATANDAŞLARIN TÜM ELEKTRİKLİ CİHAZLARI YANDI
KÖYLÜ VATANDAŞLARIN TÜM ELEKTRİKLİ CİHAZLARI YANDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2010 Pazartesi 16:40:05
Güncelleme :17 Mayıs 2010 Pazartesi 18:57:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?