7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Turanlı esnafın sıkıntılarını dinledi

KAHTA BELEDİYE BAŞKANI YUSUF TURANLI ESNAFIN SIKINTILARINI DİNLEDİ

Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Mustafa Kemal Caddesi üzerinde bulunan esnafların sorunlarını dinledi.

Kahta Belediyesi konferans salonunda düzenlenen toplantıya başkanlık eden Belediye Başkanı Yusuf Turanlı ile birlikte Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tahsin Çatan, Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Kredili Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Saray, Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı, belediye başkan yardımcıları ve esnaflar katıldı.

Kahta Belediyesi'nin bugüne kadar yapılan çalışmalarının önceki ve sonraki hallerinin gösterildiği slayt gösterileri eşliğinde açılış konuşması yapan Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, yapılan hizmetleri tek tek anlatarak esnaflara bilgi verdi.

Başkan Turanlı, "Mustafa Kemal Caddesi üzerinde faaliyet gösteren esnaflarımızın sıkıntılarını ve sorunlarını paylaşıp, ortak çözümler üretmek için burada toplandık. Bu toplantılarımız diğer esnaflarımız için de geçerli olacak. Belli aralıklarla işlek caddelerimizdeki diğer esnaflarımızı da davet edip Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanımız Tahsin Çatan ile birlikte toplantılar düzenleyeceğiz ve belediye olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışacağız" dedi.

Turanlı, "Belediyeyi devraldığımız günden beri kısa sürede büyük çalışmalara imza attık. Amacımız Kahta'yı köy görüntüsünden kurtarıp, modern bir turizm ilçesi görüntüsüne kavuşturmaktır. Bu parolayla çalışmalarımıza başladık ve halen de hava şartları imkan verdiği takdirde çalışmalarımız devam ediyor. Kahta'nın kenar mahallerinde ilk defa asfalt yüzü görmüş yollarımızda asfalt çalışmaları başlattık. Kilitli parke taşı çalışmalarımız durmaksızın devam ediyor. Kahta'yı yeni bir belediye hizmet binasına

kavuşturduk. Kahta'da parkı olmayan mahalle bırakmayacağız. Semt sahası ve taziye evimiz bitti. Özellikle bugüne kadar kimsenin cesaret edemediği Mustafa Kemal Caddesi'ni yeni bir görüntüye kavuşturduk. Bunu yaparken de siz esnaflarımıza biraz sıkıntı çektirdik ama sonuç itibariyle kazanan yine sizler oldunuz. Çünkü bu yolları yine kullanacak olan sizlersiniz. Sizlerin sıkıntısı olan bu caddemizin hastanenin taşınmasıyla birlikte eski işlerliğini kaybetmesi sorununun da kısa sürede çözüleceğine inanıyorum.

Eski hastane binamız Kahta Sağlık Meslek Lisesi olarak faaliyete geçecek. Böylece bu caddemiz yine eski işlerliğini kazanacaktır. Aynı zamanda Kahta eğitim adına da yeni bir kurum kazanmış olacak ve sağlık liselerinde okuyan çocuklarımız Kahta'da eğitimlerine devam etme şansı yakalayacaklar. Malumunuz şu an en popüler ve iş imkanı yüksek olan mesleklerden biri de sağlık sektörüdür" şeklinde konuştu.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tahsin Çatan ise belediyenin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, Mustafa Kemal Caddesi üzerinde yapılan çalışmaların sona ermesinin ardından esnafın sıkıntıların bittiğini dile getirdi.

KAHTA BELEDİYE BAŞKANI YUSUF TURANLI ESNAFIN SIKINTILARINI DİNLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2010 Salı 15:55:04
Güncelleme :14 Aralık 2010 Salı 16:15:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?