1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Turizm Haftası kutlanacak

15-22 Nisan Turizm Haftası kutlamaları bu yıl Adıyaman'da yapılacak.

Dünyada ve Türkiye'de en hızlı gelişen sektörlerin başında gelen turizm konusunda toplumun turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan 'Turizm Haftası' bu yıl Adıyaman'ın sınırları içerisinde yer alan Nemrut Dağı'nda kutlanacak. Vali Yardımcısı Aydın Börü başkanlığında toplanan Turizm Haftası Etkinliklerini Düzenleme Komisyonu kutlamalar kapsamında yapılacak etkinlikleri kararlaştırdı.

8 Nisan Çarşamba günü açılışı yapılacak olan turizm haftasının dünyanın 8. harikası olarak bilinen Nemrut Dağının zirvesinde davul şovları ve turist guruplarının karşılanarak çiçek takdim edilmesi ile start alacağı öğrenildi.
Kutlamalara Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, İl Kültür Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı ve Mor Petrus ve Mor Pavlus Kilisesi Metropolitanı Melki Ürek'in katılacağı öğrenildi.
Öte yandan turizm haftasında Adıyaman Müzesi'nin ücretsiz gezilebileceği, kütüphanede turizm konulu yayınlardan oluşan kitap serginin açılacağı, okullarda Adıyaman tarihini tanıtan gösterilerin izletilmesi, turizm haftası nedeniyle yapılan şiir ve kompozisyonların sergilenmesi kararlaştırıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 15:26:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?