7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Türk gençliği tarihini iyi bilmeli

Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir, babasıyla yaşadığı anıları Adıyaman'da öğrencilerle paylaştı.

Kazım Karabekir Vakfı Başkanı Timsal Karabekir, Ermeni olaylarına değindi ve tasarıyı onaylayan ve Türkiye'ye soykırım iddialarını dayatmaya çalışan Amerika Birleşik Devletleri'nin Japonya'ya atom bombası attığını hatırlatarak, Kızılderilileri; kandırarak yardım mahiyetinde verdikleri hastalıkla battaniye ile katlettiğini dile getirdi.

Adıyaman Lisesi'nin davetlisi olarak kente genel Timsal Karabekir, babasının ve kendisinin anılarını anlattı. Öğrencilerin tarih bilgilerini yoklayan ve birikimlerine bilgi katan Kazım Karabekir Vakfı Başkanı Timsal Karabekir daha sonra öğrencilerle birlikte Türklerin yılmayacağına işaret eden marş okudu. Öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Karabekir, konuşmasının ardından öğrencilere bol bol imza dağıtırken, bazı öğrencilerle fotoğraf çektirdi. Program sonunda bir kız öğrenci, Karabekir için 'Adıyaman' türküsü seslendirdi.

Gençlerin karşısında gururlandığını dile getiren Timsal Karabekir, Atatürk'ün vatanı gençlere emanet etmesinde haklı olduğunu belirtti. Sözde Ermeni soykırımı iddialarını değerlendiren ve bu konuda ihanet kelimelinin ele alınması gerektiğine dikkat çeken Timsal Karabekir, Türklerin Ermenileri koruduğunu kaydetti.

Ermenilerin Azerbaycan ve Karabağ'dan çekilmedikleri sürece Kars sınır kapısının açılamayacağını dile getiren Karabekir, Türk gençliğine 'geçmişimiz bilelim, geleceğimize sahip çıkalım' mesajını verdikten sonra şöyle konuştu; "Sözde ermeni soykırımı bizi çok sıkan ve sinirlendiren bir konu. Hiç kimse bu olayda ihanet lafını ele almamış. Ermeniler, Türklerin kanatları altında yüzyıllarca yaşamışlardı. Ruslarla bir olup bize ihanet eden Ermenilerin yerini değiştirmişlerdir. O dönemde ihanet etmeyenler vatan topraklarımız üzerinde yaşamaya devam etmişti. Türkiye'de yaşayan Ermeniler var ve bu konudan oldukça rahatsızlar. Bu lafın haksız olduğun düşünüyorlar ve soykırım iddialarını duymak istemiyorlar. Ermenilere yeteri kadar sahip çıkılmadığı iddiasıyla iki kişi asılıyor. Fakat bunun asılsız olduğunu öğreniyorlar, itibarları veriliyor ama canları verilmiyor. Osmanlı Ermeni'yi korudu. Bizim aydınlık denen karanlıklarımız özür kampanyası başlatıyor. Ermeniler bizden özür dilese kabul edecek miyiz. O toplu mezarları görmediniz mi? Daha açılmayı bekleyen 189 tane toplu mezar var. Her birinin üzerinde ay yıldızlı düğmeler ve Kur'an-ı Kerim parçaları bulundu. Bizim vatanımızda bize yapılıyor bu. Ermeniler sözde soykırım yalanından vazgeçmedikçe ve Azerbaycan'dan Karabağ'dan defolmadıkça Kars kapımız açılamaz. Buna ne Amerika'nın nede başka ülkelerin gücü yetemez, yetmemelidir. Geçmişimizi bilelim geleceğimize sahip çıkalım."

Soykırım yapılmadığını öne süren birinin Avrupa'da tutuklandığını fakat Peygamber Efendimize yapılan hakaretlere karşı Avrupa'nın ifade özgürlüğünden bahsettiğini sözlerine ekleyen Karabekir; "Amerika sadece Japonya'ya mı yaptı. Oradaki insanlar hala o ızdırapları yaşıyorlar. Ama Japonlar bunu unutmadılar. Bebeklerini götürüp kendilerine yapılan zulmü gösteriyorlar. Biz çok kolay unutuyoruz ve çocuklarımıza kin tohumları ekmek istemiyoruz. Amerika Kızılderililere alın size yardım ediyoruz diye çiçek hastalıklı battaniye dağıttı. Haince öldürüldü o insanlar. Hiçbir ülkenin soykırım iddialarını ağızlarına almaya hakları yok. Esas soykırımları onlar yapmışlar. Bizim soyumuza, bizim topraklarımızda Ermeniler göz dikmiş. Kırımı yapmaya kalkmışlar. Soykırım yapılmamış denildiğinde Avrupa anında tutukluyorlar. Aynı Avrupa Peygamber Efendimize hakaret eden birine yapabilir diyor, ifade özgürlüğünden bahsediyor. Şunu çok iyi bilmemiz lazım. Böl, parçala, yut oyunu şu veya bu şekilde oynanıyor. Bu vatana ziyan gelirse şehitler ve kumandanlar bizden hesap soracaklar" diye konuştu.

Son olarak, Ermenilerin Türklerden 4T olarak ifade edilen 'tanıma, tanıtma, toprak ve tazminat' istediğini söyleyen Karabekir, konuşmasını şöyle tamamladı:"Ermeniler bizden 4T istiyor. Bunlar; tanıma, tanıtma, toprak, tazminat. Bizimkiler özür kampanyasına devam eder ve dışarıdakilerde baskı yaparsa ve bu oyuna gelinirse istediklerini almaya çalışacaklar ama biz vatanımızı verecekmiyiz? Vermeyeceğiz."

Adıyaman Lisesi Müdürü Bedir Kızıl'da davete icabet ederek öğrencilerle buluşan Karabekir'e teşekkür etti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 16:48:00
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 17:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?