1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Türk Sağlık-Sen'den yemek eylemi

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Hacı Mehmet Sever, yaptığı basın açıklamasında 'Ya Yemek Ya Öğle Arası İzin İstiyoruz' adı altında eylem yapacaklarını açıkladı. 

Hastanelerde yemeklerden para alınmasını protesto eden Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şubesi, protestolarını devam ettirdiklerini ve eylemler yapacaklarını açıkladı. Geçen hafta Türkiye genelinde başlatılan yemek yememe eyleminin ardından yine Türkiye genelinde 'Ya Yemek Ya Öğle Arası İzin İstiyoruz' adı altında eylem yapacaklarını açıklayan Hacı Mehmet Sever, "Bilindiği gibi ülkemiz bir ekonomik krizle boğuşuyor. 

1 Ocak itibariyle memurdan muayene için para tahsil etmeye başlanırken, şimdi de çalışanlardan yemek parası almaya başlamıştır. Hastanede tedavi ettikleri insanlar yemek hakkından ücretsiz yararlanırken, sağlık çalışanına bu hizmet paralı olmuştur. Çalışanlara her hizmeti paralı hale getirmek isteyenlerin gözü öylesine dönmüştür ki, sağlık hizmetlerini bile umursamaz olmuşlardır. Sağlık çalışanlarının yemeğine göz dikenler, 24 saat kesintisiz sağlık hizmetinin önüne de bir set çekmişlerdir. Sağlık hizmetlerinin aksamasına neden olacaklardır. Çünkü çalışanların kurumlarında ücretli yemek hizmetinden yararlanmayarak öğle arası kurum dışına gitmesi ile birlikte tüm Türkiye'de 1,5 saat sağlık hizmeti duracaktır. Bu 1,5 saatte hastanelerde meydana gelecek her türlü olaydan, bir vatandaşın sağlık hizmeti alamamasından, bir yaralıya gerekli müdahale yapılamamasından yemek ücreti alınmasını isteyen Maliye Bakanlığı ve bu uygulamayı hemen uygulamaya koyan Sağlık Bakanlığı ve hastane yöneticileri olacaktır" diye konuştu. 

Başkan Sever, "Türk Sağlık-Sen olarak yemeklerden ücret alınma işlemine son verilmezse öğle tatilinin tamamını kurum dışında tamamlayacağımızı ilan ediyoruz. Bu eylemimiz için imza kampanyası başlatarak kurum çalışanlarından toplayacağımız imzayı idareye teslim edeceğiz. Geçen hafta yemek yememiştik. Bundan sonra öğle tatilini hastane dışında geçireceğiz. Hastaneleri, personeline yemeği bile çok görenlere bırakacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 14:27:46
Güncelleme :29 Ocak 2009 Perşembe 14:33:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?