1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Türkiye birincisi okul

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından toplam kalite yönetimi uygulamaları kapsamında 'Yılın Kalite Ekibi' kategorisinde Adıyaman'ın Kahta ilçesi Esendere İlköğretim Okulu, Türkiye birincisi oldu.

Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı tarafından geliştirilen 'Mükemmellik Modeli' esas alınarak yapılan değerlendirmeler sonunda, köy okulu olan Esendere İlköğretim Okulu Türkiye'de 12 okul arasına girmeyi başardı. Türkiye'de 58 ilden onlarca bilinen ve özel okul arasında 'Yılın Kalite Ekibi' dalında ilk 12 okul arasına giren Esendere İlköğretim Okulu'na bakanlık yetkilileri saha ziyaretinde bulundu. Köyde kız çocuklarını okula göndermeyen aileleri ikna ederek okumaları sağlayarak, temizlik ve çevre düzeni konusunda okulda önemli işler yapmaları, diğer taraftan kaliteli eğitim vermeleri nedeniyle yarışmaya katılmışlardı.

Esendere İlköğretim Okulu'na gelerek burada incelemede bulunarak, muhtar, köylü vatandaşlar, okul idarecileri ile görüşüp, okulda ki çalışmaları yerinde gördü. Saha incelemesinin ardından Ankara'da düzenlenen 5. paylaşım töreninde yapılan değerlendirme sonrasında birinci olarak seçildi.

Birinci seçilen Okul Müdürü İbrahim Sandal ve öğretmenler Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse'yi ziyaret ederek, plaket ve ödüllerini sundu. Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ise, okula fotokopi makinesi hediye etti. Hasan Alaköse, köy okulu olan Esendere İlköğretim Okulu'nun başarısının diğer okullara örnek olması gerektiğini belirterek, bu başarının kendilerine büyük mutluluk yaşattığını dile getirdi.

Okul Müdürü İbrahim Sandal ise, 2003 yılına kadar köydeki kızların ortaöğretimden sonra okutulmadığını ve eğitimciler olarak kız çocuklarının okutulmasını hedef edindikleri belirterek, " Bu hedefimiz doğrultusunda yaptığımız çalışmalar sonrasında birçok kız çocuğumuz lise ve üniversiteyi okuyor. Şuan köyde okumayan kız çocuğu yok denecek kadar azdır.Ekip olarak yaptığımız çalışmalar başarıya ulaştı" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 17:36:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?