1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

'Türkiye için sağduyu' çağrısı

Adıyaman'da memur, işçi, işveren, çiftçi, esnaf, tüccar ve sanayicilerin temsilcileri olan sivil toplum kuruluşu temsilcileri bir araya gelerek “Türkiye için sağduyu” çağrısı yaptı.

TOBB, TÜRK-İŞ, TESK, HAK-İŞ, TZOB, TİSK ve Türkiye KAMU-SEN temsilcilerinin katıldığı ve Adıyaman Ticaret Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen ortak basın açıklamasında, Türkiye'nin zor bir demokrasi ve hukuk sınavından geçtiğine vurgu yapıldı. Temsilciler adına basın açıklamasını yapan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zafer Ersoy, ülkenin bu kritik dönemden hiçbir yara almadan çıkmasının ortak dileği olduğunu kaydetti.

Ersoy, "Uluslararası finansal krizin dalgalarını hissetmeye başladığımız bugünlerde, iktisadi tedbir arayacağımıza hala sağduyu arıyor olmamız bir talihsizliktir. Türkiye'nin, bir an önce uzun dönemli ve tempolu büyümesini sağlayacak ve işsizlik başta olmak üzere tüm iktisadi ve sosyal sorunlara odaklanması gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, Anayasa'nın başlangıç ilkelerine dayalı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Vazgeçilmez olan bu ilkeler bütünü bizi bir arada tutmaktadır. Bu ilkelerin varlığı dışında her mesele siyasetin konusu olabilir ve özgürce tartışılabilir. Geçen yıldan beri devam eden kısır politik süreç, ne yazık ki genel seçimlerden sonra da devam etmekte, toplumda umutsuzluğu ve karamsarlığı artırmakta, siyasi, ekonomik ve sosyal istikrarı tehlikeye atmakta ve toplumun enerjisini boş yere tüketmektedir. Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Siyasi partilerin kolaylıkla kapatılabilmesi, aynı kolaycı yaklaşımla kurum ve bireylerin özgürlüklerinin kısıtlanması, demokratik süreç ve kurumların güçlenmesine hizmet etmek yerine zarar vermektedir " dedi.

Ersoy, memur, işçi, çiftçi, esnaf, tüccar ve sanayiciler olarak, bu zor zamanda, sağduyu ve serinkanlılıkla Türkiye'nin temel sorunlarının çözümüne her zaman olduğu gibi katkı sağlamaya ve sorumluluk üstlenmeye hazır olduklarını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 16:58:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?