1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Türkiye'nin en büyük anaokulu

Adıyaman’da, Türkiye'nin en büyük anaokulunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Türkiye'nin en büyük anaokulu Adıyaman'a yapılıyor. 3 katlı 120 öğrenci kapasiteli okulun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Törene Vali Ramazan Sodan, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Müftü Mehmet Emin Avcı, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri katıldı. Kayalık Mahallesi’nde bulunan ve 24 Haziran'da inşaatına başlanılan ana okulunun 30 Mayıs 2009 tarihinde tamamlanacağı öğrenildi.

Türkiye'nin en büyük anaokulunun Adıyaman'a hayırlar getirmesini dileyen Vali Ramazan Sodan, böylesine güzel bir okulu Adıyaman'a kazandırılmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, "Bu gün burada 120 öğrenci kapasiteli anaokulunun temelini attık. Anaokulları çocukların sosyal ve zihinsel gelişimi için çok önemlidir. Gelecekte başarıların sağlanmasında ana okulları önemli bir yere sahiptir. Onun için ana okullarının açılmasına farklı bir önem veriyoruz. Adıyaman'da 8 anaokulumuz var. Anaokulları bakımından Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Şanlıurfa'dan sonra ikinci sıradayız. Milli Eğitim Müdürümüz ile bu eksikliği gördük. Son temin ettiğimiz ödenek ile birlikte bu anaokulunu dışında 4 ilçemize anaokulu yapacağız. Bu anaokulları Gerger, Sincik, Samsat ve Kahta ilçelerinde yapılacak. Hedef GAP eylem planında olduğu gibi okullaşma oranın yüzde 50'lere çıkarmaktır" diye konuştu.

Adıyaman'ın anasınıfı okullaşma oranında Türkiye ortalamasının altında olduğunu vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ise," 2008 yatırım programı çerçevesinde yapımına başlanan Türkiye'nin en büyük anaokulunun temeli atıldı. Temeli atılan bu okul 2009-2010 eğitim ve öğretim yılında faaliyete geçecektir. Adıyaman'da 8 anaokulu, İlköğretim bünyesinde 254 anasınıfı olmak üzere 262 adet ana sınıfımız mevcuttur. Bu okullarda 6 bin 632 öğrenci öğretim görmektedir. Adıyaman'da anasınıfı okullaşma oranı yüzde 27,46'dır. Bu oran Türkiye ortalamasının altındadır" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 14:09:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?