6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Türkiye'nin ilk yüzen havuzu

TÜRKİYE'NİN İLK YÜZEN HAVUZU ADIYAMAN'DA AÇILDI

Türkiye'nin baraj üzerinde yüzen ilk havuzu Adıyaman'da hizmete açıldı. GAP'ın en büyük mesire alanı olan Gazihan Dede'de yapılan yüzen havuz, daha ilk gününde deniz görmeyen çocuk ve ailelerin akınına uğradı.

SODES kapsamında yapılan havuz, dünyada bulunan birkaç yüzen havuz arasında yerini aldı. Bin 200 dönümlük alana kurulan ve Güneydoğu'nun en büyük mesire alanı olan Gazihan Dede'de hizmete açılan baraj içindeki yüzme havuzu, deniz bulunmayan Adıyaman'da Ege kıyılarını aratmıyor. Bazı vatandaşlar, yüzen havuzda suyun tadını çıkarırken, bazıları da kıyafetlerinin uygun olmadığını dile getirerek, yüzen vatandaşları tebessümle izliyor.

'Deniz uzakta' diyen Adıyaman halkını su ile buluşturduklarını vurgulayan Vali Ramazan Sodan, "Gazihan Dede'de Sodes projesi kapsamında bin 200 dönümlük alanı piknik alanı olarak düzenledik. Sonradan hem sosyal hem de sportif faaliyetlerin yapılabileceği bir alana dönüşmesini istedik. Akabinde daha önceden tabii olarak tehlike içinde yüzülen baraja, vatandaşlarımızın daha emniyetli yüzmeleri için 2 tane havuz yaptık. Bu havuzları hizmete açtık. Havuzlar için 300 bin TL'lik bir yatırım yaptık. Yol çalışmaları içinde 600 bin TL harcama yaptık. Bu proje, Atatürk Barajı'nda sosyal nitelikli Sodes projelerine uygun olarak yapılan ilk proje. Her türlü sosyal ve spor etkinliklerine açık hala getireceğiz. GAP'ın en büyük mesire alanı. Buralar daha da güzel olacak. Türkiye'nin en büyük yüzer havuzu oldu. Burası çok cazibeli piknik alanı olacak" dedi.

Yüzen havuzla birlikte Adıyaman'a deniz geldiğini söyleyen vatandaşlar, "Vatandaşlarımız yaz aylarında tatile gitmek istiyor. İmkan olmayınca kimse gidemiyor. Denize gidemeyenlerin ayağına deniz geldi" diyerek, mutluluklarını ifade etti.

Yüzmeye gelen vatandaşların kurallara riayet etmediğini belirten cankurtaran Fatih Erun ise, bazı vatandaşların havuz olduğu halde baraj suyuna girdiğini, bu durumun ise tehlikeli olduğunu kaydetti. Yapılan düzenlemelerle devletin her şeyden önce can güvenliği düşündüğünün altını çizen Erun, uyarıcı levhalar asılmasına rağmen yine de bazı şahısların baraj suyunda yüzmeyi tercih ettiğini sözlerine ekledi.

Öte yandan, mesire alanı ve yüzen havuzu incelemek üzere Gazihan Dede'ye gelen Vali Ramazan Sodan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ali Osman Salık, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Vali yardımcısı Aydın Börü, Çevre ve Orman İl Müdür Vekili Metin Karlı, piknik yapmaya veya yüzmeye gelen çocuk ve ailelerle sohbet etti. Çocuklar, yüzebilecekleri bir suya kavuştukları için Vali Ramazan Sodan'a teşekkür etti.

TÜRKİYE'NİN İLK YÜZEN HAVUZU ADIYAMAN'DA AÇILDI
TÜRKİYE'NİN İLK YÜZEN HAVUZU ADIYAMAN'DA AÇILDI
TÜRKİYE'NİN İLK YÜZEN HAVUZU ADIYAMAN'DA AÇILDI
TÜRKİYE'NİN İLK YÜZEN HAVUZU ADIYAMAN'DA AÇILDI
TÜRKİYE'NİN İLK YÜZEN HAVUZU ADIYAMAN'DA AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2010 Pazartesi 10:06:02
Güncelleme :20 Temmuz 2010 Salı 00:06:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?