1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

'Türkü Şöleni' coşturdu

Türk Halk Müziği Sanatçısı Bedri Ayseli'nin sunduğu 'Türkü Şöleni' müzik programı Adıyaman'da canlı yayınlandı. Programa katılanlar türkülerle dolu unutulmaz bir gece yaşadılar.

Adıyaman Üniversitesi Yeni Rektörlük binası konferans salonunda TRT 4 ekranlarından canlı yayınlanan 'Türkü Şöleni' programına konuk olarak ünlü türkücü Türkü ve Şerif Kayran katıldı. Programı Vali Yardımcısı Aydın Börü, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Defterdar Şefik Tongal, Adıyaman Üniversitesi Akademik ve İdari personelleri ile üniversiteli öğrenciler ve vatandaşlar izledi.

Program içerisinde seslendirilen türkülerle hüzünlenen öğrenciler, hareketli türkülerle coştular. Programın sunucusu Bedri Ayseli ve konuklar albümlerinin yanı sıra Adıyaman'a ait türküleri de seslendirirken, izleyiciler türkülere alkışlarla tempo tuttular. Hareketli türkülerde kol kola giren öğrenciler, oturdukları yerde halay çektiler.

Programın belli bir süre konuk olan Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Adıyaman Üniversitesi'nin çalışmalarını anlatırken, akademik ve idari personeller ile öğrenci sayısındaki artışları açıkladı. Adıyaman Üniversitesi'nin sosyal etkinliklere önem verdiğini dile getiren Rektör Gündüz, Adıyaman Üniversitesinin ülke genelinde kurulduğu kentte neler katabileceğini ispatladığını kaydetti. Daha sonra Gündüz, konuklara çiçek takdim etti.

Adıyaman'a geldiği için mutlu ve heyecanlı olduğunu söyleyen program sunucusu ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Bedri Ayseli, fırsat buldukça Adıyaman'a gelmek istediğini söyledi.

Programa konuk olarak katılan Türkü ise, programda katılımcıları türkülerle hüzünlendirdiğini belirtti. Müziğin evrensel bir olgu olduğuna değinen Türkü, "Hayat devam ettikçe, müzikte devam edecektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 14:54:49
Güncelleme :26 Mayıs 2009 Salı 15:18:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Orhan Demir IP: 88.229.51.xxx Tarih : 13.07.2009 15:37:22

 Slm Arkaşlar ßen Şerif kayranın  Çok :BÜyük Bİr FAnatiqiyim EYer ßiri BaNa  Programda  Çıktıqı  Vİdeo VEya Cd Sini Yollarsa Çok sevinirim ..... Senı Çok SEviyorum Şerif abe