1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Turkuaz Sirk'i izleyenleri büyüledi

Adıyaman Belediyesi'nin kültür etkinlikleri kapsamında gösteriler sunmak için Adıyaman'a gelen Turkuaz Sirk Topluluğu, izleyenleri adeta büyüledi.

Kazak ve Azeri ekipten oluşan sirk topluluğu gösterilerini Göksu Edaş Elektrik kurumunun karşısındaki alana kurulduğu dev çadırda gerçekleştiriyor. Sirk topluluğunun ilk günkü gösterisine Adıyamanlılar yoğun ilgi gösterirken sirk topluluğu, izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşattı. Sirk topluluğunun ilk gösterisini Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Defterdar Şefik Tongal, kurum müdürleri ve vatandaşlar izledi.

Sihirbazlık gösterileri ile başlayan gösterileri izlemeye gelen bazı vatandaşlar, sirk topluluğunun yaptığı gösterilere eşlik ettiler. Kazakistanlı çiftlerin havada yaptıkları akrobasi gösterileri heyecanı doruğa çıkarırken gece, ateş gösterileri ile aydınlandı. Sirk topluluğunun piton yılanı ile dansı çocukların ürkmesine neden olurken, vatandaşlar piton dansını ayakta alkışladı. Piton yılan dansı için kendini sahnede bulan bir genç ise, yılanın boynuna sarılması ile irkildi.

Ayrıca kırık cam parçaları üzerinde bir kişiyi omzuna alarak dans eden sirk topluluğu göstericisi, çivilerin bulunduğu bir tahta parçası üzerine yatarak iki kişiyi karnında taşıdı. Yaklaşık bir buçuk saat süren gösterileri izlemek isteyenler sirkin önüne akın ederken, bilet fiyatlarının öğrenciler ve çocuklar için 5 TL, yetişkinler için ise bilet fiyatının 7.5 TL olduğu öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 12:47:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?