6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Tut SODES'le hayat buldu

TUT İLÇESİ SODES'LE HAYAT BULDU

Adıyaman'ın Tut ilçesinde SODES projeleri kapsamında yapımı tamamlanan alanların açılışı gerçekleştirildi.

Proje açılışına Vali Ramazan Sodan, Tut Kaymakamı Fırat Çelik ve kamu kurum ve kuruluşların amirleri katıldı. Davetliler ilk olarak ilçeye bağlı Öğütlü köyüne geçerek, SODES projesi kapsamında Öğütlü İlköğretim Okulu bahçesinde yaptırılan parkın açılışı yaptı. Açılışın ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'nın desteği ile gerçekleştirilen proje kapsamında 50 çiftçiye 100 adet büyükbaş hayvan dağıtımını yapıldı.

Öğütlü köyünde konuşan Vali Ramazan Sodan, köylerde hayvancılığı geliştirmek ve var olan potansiyeli daha da yükseltmek amacıyla böyle bir çalışma başlattıklarını söyleyerek, "Çiftçilerimize zimmet edilen gebe hayvanların denetimi Tut ilçe Tarım Müdürlüğünün veterinerleri tarafından yapılmaktadır. Dağıtımı yapılan bu hayvanlar Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında ortaklar mülkiyetinden 850 bin TL kredi miktarı ile her aileye 2 baş olmak üzere 50 çiftçi ailesine 100 büyükbaş hayvan temin edilmiştir. 8 yıl vadeli olan kredi faizsizdir. Bununla birlikte vatandaşlarımızın ekonomik yönden kalkındırmak, halkımızın ekonomik ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz" dedi.

KÖYDES Projesi kapsamında asfaltı yapılan 15 kilometrelik Yeşilyurt, Öğütlü, Yaylımlı ve Ünlüce grup köy yollarının açılışını da yapan Vali Sodan ve beraberindeki heyet, daha sonra Boyundere köyüne geçerek, GAP destekli projelerden olan 15 adet 600 metrekare üstü plastik örtülü olan seraların açılışını yaptı.

SODES Projesi kapsamında yapımı tamamlanarak Tut ilçe merkezinde hizmete başlayan kapalı halı sahası ile Mesire alanının açılışını gerçekleştiren Vali, Tut ilçesinin kuzey kısmında 120 bin TL harcanarak yapılan mesire alanını gezerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Vali Ramazan Sodan, SODES kapsamında yapımı tamamlanan bu projenin hedefinin ilçede mevcut yeşil alanları korumak ve dinlenme yerlerini ve alternatiflerini sayıca artırmak olduğunu söyledi.

TUT İLÇESİ SODES'LE HAYAT BULDU
TUT İLÇESİ SODES'LE HAYAT BULDU
TUT İLÇESİ SODES'LE HAYAT BULDU
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 17:42:02
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 18:42:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?