1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Tut'a AKP'li vekillerden çıkartma

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) tatile girmesiyle birlikte Adıyaman'a gelen AK Parti milletvekilleri, Tut ilçesini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

TBMM'nin tatile girmesiyle birlikte seçim bölgelerine gelen milletvekilleri ilk olarak ilçeleri gezmeye başladı. TBMM Meclis İdare Amiri Hüsrev Kutlu, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Aydın ve Mehmet Erdoğan ile birlikte İl Başkanı Yaşar Güleş, İlçe Başkanı Zeynal Özbilgin, il ve ilçe yönetimi; Tut ve Gölbaşı ilçelerini ziyaret etti. Milletvekilleri, Tut ilçe Kaymakamı Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı Mehmet Akat, AK Parti Tut İlçe Başkanı Cengiz Korkut ve vatandaşlar tarafından karşılandılar.

Tut ilçesinin simgesi haline gelen tarihi çınarın etrafındaki vatandaşlarla uzun bir süre sohbet eden ve onların sorunlarını dinleyen milletvekilleri, 'Vatandaşları sadece seçimden seçime hatırlamıyoruz' mesajı verdiler. Vatandaşlarla sohbetlerinin ardından Soğuk Pınar'a giden milletvekilleri burada soğuk su kaynağının yanında yemeklerini yediler.

Daha sonra belediyeye geçen milletvekilleri burada Belediye Başkanı Mehmet Akat'tan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. Mehmet Akat belediyenin itfaiye, cenaze aracı ve hizmet aracı noktasında önemli sıkıntı çektiğini ve bu konuda belediyeye yardım yapılması gerektiğini vurguladı. Burada da vatandaşlardan bazılarının sorunlarını dinleyen milletvekilleri daha sonra kaymakamlığa geçti. Kaymakamlık binasının bahçesinde Kaymakam Mehmet Aktaş'tan ilçenin genel yapısıyla ilgili bilgiler alındı.

Tut ilçesine yapılan ziyareti değerlendiren Meclis İdare Amiri Hüsrev Kutlu, vatandaşlarla ve parti teşkilatlarıyla bir araya geldiklerini ve ilçenin sorunlarını dinlediklerini belirterek, "Belediye başkanına yardımcı olunacak konularda yardımcı olacağız. İlçenin sorunlarını yerinde tespit ettik. Yeni seçilen belediye başkanımız sorunları tespit edip çok güzel hizmetlere imza atacak.Başarılı olacağına inanıyoruz. Tüm teşkilat olarak Tut ilçesinin sorunlarını bitirmek için gayret sarf ediyoruz" dedi.

Milletvekili Mehmet Erdoğan ise, meclisin tatile girmesiyle birlikte seçim bölgelerini gezdiklerini kaydederek, "Belediye ve kaymakamlığı ziyaret ederek mevcut çalışmaları yerinde görmek ve bilgi almak için buradayız. Belediye başkanımız seçimden bu tarafa yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdiler. Bundan sonra birlikte yapmamız gerekenleri yerine getireceğiz. 2011 seçimlerine kadar daha aktif bir çalışma sergilememiz için bu yoğun çalışmamızı devam ettireceğiz. Sadece biz değil tüm vekiller kendi bölgelerinde çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

Milletvekili Ahmet Aydın da, teşkilatın hazırladığını program dahilinde gezileri sürdüreceklerini ifade ederek, "Sincik ve Gerger'in ardından Tut ilçesine geldik. Çarşı esnafımızı ziyaret etme imkanımız oldu. Belediye ve kaymakamlığı ziyaret ettik. Sorunları yerinde görme imkanı oldu. Gayretli bir belediye başkanı ve çalışkan bir kaymakamımız var. Bundan sonraki çalışmalar için her alandaki çalışmalar için destekleyeceğiz. Güzel ve şirin olan burada büyük ilgi ve alaka gördük. Ne kadar hizmet edersek edelim azdır. Bizlere ev sahipliği yapanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Tut ilçe Kaymakamı Mehmet Aktaş, milletvekillerinden sorunların çözümü noktasında sürekli destek gördüklerini ve çözülmeyen bir sorununda en kısa sürede çözüleceğini dile getirdi. Tut Belediye Başkanı Mehmet Akat ise, 4 aylık süre içersinde yaptıkları hizmetleri ve bundan sonra yapılması gereken hizmetleri milletvekillerine anlattıklarını belirterek, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

AK Parti İl Başkanı Yaşar Güleş ise, AK Parti iktidarına kadar siyasilerin seçimden seçime vatandaşı ziyaret ettiğini ama kendilerinin sürekli vatandaşın yanında olduklarını vurgulayarak, meclisin bir aylık tatili boyunca Adıyaman'ı tarayacaklarını söyledi. İlçe Başkanı Zeynal Özbilgin'de , sorunların yerinde tespitinin yapılmasının çözüme daha kolay ulaştırdığını ve bu noktadan hareketle sorunları yerinde görmek için gezdiklerini kaydetti.

Tut İlçe Başkanı Cengiz Korkut ise, milletvekillerinin sorunları yerinde gördüklerini ve çözümü noktasında bundan önceki gibi kendilerine yardımcı olunacağına inandıklarını ifade etti. Tut ilçesine yapılan ziyaretin ardından milletvekilleri ve beraberindekiler Gölbaşı ilçesine geçti. Burada da AK parti teşkilatını ziyaret ederek, daha sonra Belediye Başkanı Yusuf Özdemir'den belediyenin maddi durumu hakkında bilgiler aldılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 14:21:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?