7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Tut'a servis yolu yapılıyor

GÖÇEN YOL İÇİN KISA VADEDE SERVİS YOLU YAPILMASI BEKLENİYOR

Yaklaşık iki hafta önce Adıyaman-Tut ilçe karayolunda meydana gelen göçük sonrası ilçeye ulaşımın sağlanması için Karayolları tarafından öncelikli olarak servis yolunun yapılması bekleniyor.

Adıyaman-Tut karayolu yağışlar nedeniyle göçünce ilçeye ulaşım köy yollarından sağlanabiliyor. Yaklaşık 150 metre uzunluğunda hasarın meydana geldiği karayolundaki göçük nedeniyle bir süre ilçeye içme suyu verilememişti. Göçük nedeniyle mağdur olan ilçe halkı ve araç sahipleri köy yollarından çevre ilçelere ve Adıyaman'a ulaşım sağlayabiliyor.

Karayolunda ulaşım sıkıntısının giderilmesi için Kaymakamlık tarafından Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürlüğü'nden talepte bulunduğu öğrenildi. Tut Kaymakamı Mehmet Aktaş, göçüğün meydana geldiği yolun uzun vadede güzergahının değiştirilmesi gerektiğini fakat kısa vadede servis yolunun açılması gerektiğini vurguladı.

Kaymakam Aktaş, "Kaymakamlık olarak gerekli müracaatları yaptık. Bundan sonra Karayolları ekiplerinin gelerek burada gerekli çalışmayı yapması gerekiyor. Göçük nedeniyle karayolunun yaklaşık 150 metresinde kayma oldu fakat tahminimce daha uzun bir mesafede servis yolu açılması gerekecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 16:42:00
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 09:22:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?