1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Tut'ta coşkulu miting

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Tut ilçesinde düzenlenen mitingde, sloganlar atan coşkulu kalabalık, Belediye Başkan Adayı Cemal Avcı'ya destek verdi.

CHP Tut İlçe Başkanlığı önünde düzenlenen mitinge çoğunluğunu bayanların oluşturduğu partililer katıldı. CHP'li Tut Belediye Başkanı Mahmut Karakuş'un aday olmayarak diğer siyasilere güzel örnek olmasının ardından, Cemal Avcı CHP'den belediye başkan adayı oldu.

Cemal Avcı ve Tut Belediye Başkanı Mahmut Karakuş birliktelik mesajları verdi. Başkan Mahmut Karakuş ve eşi Ayşe Karakuş, Başkan adayı Cemal Avcı ve eşi Fatma Avcı birlikte partilileri selamladı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı mitinge CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, İl Başkanı Salih Fırat'ın yanı sıra parti yönetiminden çok sayıda kişi katıldı.

CHP Belediye Başkan Adayı Cemal Avcı, kendisinin boş vaatlerde bulunmayacağını belirterek, modern kentlerde olması gerekenleri vaat ettiğini söyledi. Tut ilçesinin her şeyin en güzeline layık olduğunun altını çizen Avcı, "Tut her şeyin en güzeline layıktır. Ben otuz yıldan beri yurt dışında yaşıyorum; bireysel olarak her türlü imkanım vardı. Fakat bir türlü Tut ilçesinden kopamadım. Ne makam, ne menfaat için aday oldum. Ben sadece hizmet etmek ve Tut ilçesini hak ettiği yere getirmek için aday oldum. Yurt dışında edindiğim birikimlerimi kullanmak için buradaydım" dedi.

İktidar partisinin korku siyaseti yaptığını kaydeden Avcı, "Korku siyaseti ve insanları sindirme siyaseti uygulanıyor. Lütfen bunlara kulak asmayalım. Sosyal yardımların kesileceği, devletin imkanlarının getirilmeyeceği, baskıyla oylar ipotek altına alınmaya çalışılıyor. Bunlar siyasetçiye yakışmayan şeylerdir. Yapılan yardımlar iktidarın değil, yapılan yardımlar devlet yardımıdır. Devlet yardımını kimsenin kesmeye yetkisi yoktur. Göreve yeniden talip olmayarak, bu görevi bana layık gören Belediye Başkanımız Mahmut Karakuş'a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse ise, iktidarın ülkeyi iyi yönetemediğini kaydederek, Ergenekon Operasyonu'nun safsatadan ibaret olduğunu savundu. Köse, "Türkiye'nin iki önemli gündem maddesi var. Bunun birisi işsizlik diğeri yolsuzluktur. Bu iktidar bir Ergenekon safsatası çıkardı. Kendisine kim muhalifse ona ceza kesiyor. Demokrat olan sivil toplum örgüt başkanları, yazarlar iktidarı eleştirince hemen Ergenekon davasından içeri götürüyor. Eğer bu ülkede darbe olacaksa, TSK 24 saatte kalmaz emir komuta uygular ve 24 saatte darbe yapar. Bu ülkede darbe yapmak üç emekliye mi kaldı? İlhan Selçuk'a mı kaldı? Bu 300 kişi Ergenekoncu denilerek gözaltına alındı, bunların içerisinde AK Parti'ye yakın bir kişi var mı? Bu demek ki korku imparatorluğu oluşturulmaya çalışılıyor" şeklinde konuştu.

CHP İl Başkanı Salih Fırat ise, yapılacak olan 29 Mart yerel seçimlerinin sadece yerel seçim olmadığını, Türkiye'nin aydınlık yada karanlığı seçeceğini kaydetti.
Tut Belediye Başkanı Mahmut Karakuş ise, kendisinden sonra seçime giren arkadaşlarının belediyeyi kazanacaklarını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 12:07:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?