1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Tutuklular serbest bırakıldı

Adıyaman'da terör örgütü ve terör örgütü elebaşı lehine slogan attıkları gerekçesiyle tutuklanan 16 kişi, üst mahkemeye yapılan itirazın ardından serbest bırakıldı.

Adıyaman Üniversitesi Öğrenci Derneği (AÜÖDER) ve Demokrat Toplum Partisi'nin (DTP) üyelerinden oluşan 25 kişi geçtiğimiz günlerde polisin yaptığı operasyonla gözaltına alınmış, bu kişilerden 17'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Terör örgütü ve terör örgütü elebaşı lehine suç ve suçluyu övücü sloganlar attıkları suçlamasıyla tutuklanan şahısların avukatları karara itiraz ederek bir üst mahkemeye başvurdu. Yapılan itiraz sonrasında mahkeme 16 şahsın tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Tutuklanan şahısların yakınları ve arkadaşları, Adıyaman E Tipi Kapalı Cezaevi'nden çıkacak şahısları beklemeye başladı. DTP İl Başkanı Mehmet Doymaz ile birlikte parti yönetimi ve AÜÖDER üyeleri cezaevi önünde hazır bulundu.

Şahıslar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Türk bayraklarıyla donatılan cezaevinden zafer işaretleri yaparak çıktı. Yakınları ve arkadaşları, cezaevinden çıkanlara sarılarak hasret giderdi. Cezaevi önünde bekleyen kalabalık grup, yakınlarını alkışlar ve zılgıtlarla karşıladı.

DTP İl Başkanı Mehmet Doymaz, şahısların tutuklanmalarının hukuki olmadığını ve tutuklanmaların kendilerini şaşırttığını belirterek, "Slogandan ötürü, öğrencilerin ve parti yöneticilerin tutuklanmış olmaları bizleri hayrete düşürmüştü. Bu konulardan dolayı içerde tutulamayacaklarını biliyorduk. Beklentilerimiz bu yöndeydi. Bugün cezaevine konulan 16 kişi serbest bırakılıyor. Bizler sevinçliyiz. Buradan şu çağrıyı yapıyorum; bundan sonraki süreçte sloganlardan, demokratik tepkilerini ifade etmekten, insanlarımız tutuklanmamalıdır. İnsanlarımız mağdur edilmemeli, öğrencilerimiz okullarından alı konulmamalıdır. Şiddet, öfke, kin, nefret, duyguları dışında insanlar tepkilerini ifade ediyorsa bu desteklenmelidir" dedi.

Şahıslar ile birlikte kalabalık yaya olarak DTP parti binasına kadar 'baskılar bizi yıldıramaz' sloganları atarak yürüdü. Polis ekipleri grubun taşkınlık yapmaması için geniş güvenlik önlemi aldı. Kalabalık olaysız bir şekilde parti binasına çıktı. Adıyaman dışında ikamet eden şahıslar parti binasında bir süre hasret giderdikten sonra memleketlerine döndüler.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 10:07:58
Güncelleme :23 Nisan 2009 Perşembe 17:00:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?