1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Tütün Kontrol Kurulu toplantısı

Adıyaman Valiliği Tütün Kontrol Kurulu, 19 Temmuz'da yürürlüğe girecek olan 'Dumansız Hava Sahası' uygulaması öncesi son toplantısını gerçekleştirdi.

Kapalı alanlarda tütün ve tütün mamulleri içme yasağının uygulanacağı 19 Temmuz öncesi son toplantı valilik toplantı salonunda Vali Ramazan Sodan başkanlığında gerçekleştirildi. Tütün Kontrol Kurulunda yer alan üyelerin katıldığı toplantıda, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Kutlu ve Ruh Sağlığı Şube Müdürü Şükran Abeş, tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi.Yeni yasanın daha etkin bir şekilde uygulanması için bir takım etkinlikler planlandığını ve denetimlerin sıkı bir şekilde yapılacağı toplantıda vurgulandı.

Toplantıda konuşan Vali Ramazan Sodan, vatandaşlardan gelen şikayet ve önerilere yönelik Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 'Dumansız Hava Sahası İrtibat Merkezi'nin kurulacağını kaydederek, "İrtibat merkezinde görev alan personelin belirlenmesi, denetim ekiplerinin belirlenmesi yapılacak. İl merkezinde 3, ilçelerde 2'şer ekip oluşturuldu. Bu ekiplerde 1 sağlık personeli, 1 polis memuru, 1 zabıta memuru, 1 milli eğitim personeli olmak üzere her ekip 4 kişiden oluşacak" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 12:58:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?