7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Tütün platformu eylem kararı aldı

ADIYAMAN TÜTÜN PLATFORMU EYLEM KARARI ALDI

Adıyaman Tütün Platformu, tütünün Adıyaman için çok önemli olduğunu ve 4733 sayılı yasanın değişmesi gerektiğini belirterek, eylem kararı aldı.

Adıyaman Ziraat Odası Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda belde Belediye Başkanı ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. İçerisinde bir çok sivil toplum kuruluşu ve yerel yönetimlerin bulunduğu Adıyaman Tütün Platformu'nun toplantısına Ziraat Odası Başkanı Yakup Taş, Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Zeynal Bakır ve Av. Abdurrahman Tutdere konuşmacı olarak katıldı. Toplantıda, son günlerde Adıyaman'da çiftçilerin ürettiği tütünlerin kolluk kuvvetleri tarafından yakalandığı ve işlem yapıldığı vurgulanarak, 4733 sayılı yasanın 8. maddesinin değişmesi gerektiği vurgulandı.

Av. Abdurrahman Tutdere, "Son günlerde Adıyaman'da yetişen ve yerli Adıyaman tütünün yakalanması ve sahipleri hakkında işlem yapılması noktasında bir çok işlem yapıldı. Çiftçilerin tütünlerine el konuldu ve haklarında yasal işlem yapıldı. Şu anda tütün ile ilgili 4733 sayılı yasının 8. maddesi Adıyaman tütününün tamamen yasak kapsamında bırakıyor. Bu nedenle Adıyaman'daki üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi için özellikle STK ve belediye başkanlarıyla bu yasanın parlamentoda değişmesi noktasında demokrasi tepki ortaya koymak ve yol haritası çizmeye karar verdik. Bu konuda netice olarak Adıyaman'da ki tütünün Adıyaman için hayatı bir önem arz ediyor. Bu noktada özellikle AK Parti'ye mensup parlamentodaki siyasilere bu yasanın değiştirilmesi noktasında baskı yapılması gerekiyor. Platform olarak periyodik eylemler gerçekleştirilecektir" dedi.

Ziraat Odası Başkanı Yakup Taş ise Ziraat odasının çiftçilerle birlikte hareket edeceğini, çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi için çalışmaların yapılacağını belirterek, Ekim ayı'nın 25'inde Tütün Üst Kurulundan yetkililerin Adıyaman'a geleceğini ve yetkililere bu sorunların iletileceğini söyledi.

ADIYAMAN TÜTÜN PLATFORMU EYLEM KARARI ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2010 Salı 17:52:01
Güncelleme :19 Ekim 2010 Salı 19:18:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?