6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Tut'un simgesi çınar tescilleniyor

TUT İLÇESİNİN SİMGESİ OLAN ÇINAR AĞACI TESCİLLENİYOR

Adıyaman'ın Tut ilçesinde meydanda bulunan ve ilçenin simgesi olan çınar ağacı tescilleniyor.

Tut Belediyesi tarafından meydanda yapılacak düzenleme öncesinde, çınar ağacının tescillenmesi için belediye tarafından Adıyaman Müze Müdürlüğü'nden rapor tutulması istendi. Adıyaman Müze Müdürü Arkeolog Fehmi Eraslan, 600 yıllık olduğu tahmin edilen çınar ağacında incelemelerde bulundu. Tut Belediye Başkanı Mehmet Akat'ın da eşlik ettiği ön incelemelerde, çınar ağacının tescillenmesi için çalışma yapıldı.

Müze müdürlüğü tarafından Şanlıurfa Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kuruluna, çınar ağacının tescillenmesi için bu hafta içersinde dosya sunacak. İlçe halkı tarafından çınar ağacının 600 yıllık olduğu yönünde bilgiler yer alırken, çınar ağacının gövde yapısı da asırlık çınar görünümüne sahip.

Kurul, ilçede bulunan çınarı Korunması gereken tabiat varlıkları listesine alır ise, Adıyaman'da ki ikinci çınar ağacı tescillenmiş olacak. Daha önceden Adıyaman-Çelikhan yolu üzerindeki 700 yıllık olduğu belirtilen çınar ağacı tescillenmişti. Besni ilçesi Yukarı Nasırlı köyünde bulunan çınar ağacının da tescillenmesi için çalışmaların olduğu belirtildi.

TUT İLÇESİNİN SİMGESİ OLAN ÇINAR AĞACI TESCİLLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 17:12:03
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 21:42:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?