6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Tütün teslim sırası kuraları çekildi

2006 yılı tütün mahsullerinin Tekel Yaprak İşletme Müdürlüğü'ne teslim sırasının belirlenmesi için kura çekimi yapıldı. 

İşletme Müdürlüğü yemekhanesinde yapılan kura çekimine Tekel Yaprak İşletme Müdürü Vedat Aydın, Tekel Yaprak İşletme Müdür Yardımcısı Cihat Dağ, Ziraat Odası Başkanı Yakup Taş, Muhtarlar Derneği Başkanı Sait Akbaş ve merkeze bağlı köy muhtarları katıldı. 

2006 yılı mahsullerinin tekel İşletme Müdürlüğü'ne teslim sırasının belirlenmesi için grup köyler 7 bölgeye ayrılarak, bu bölgelerdeki ekicilerin tütünleri 7 hafta içersinde teslim alınacak. Günde 450 ekicinin ürününü alacak olan Tekel İşletme Müdürlüğü, Adıyaman merkezde 15 bin 661, Adıyaman genelinde ise 29 bin 775 ekiciden ürün teslim alacak. Her ekicinin 200 kilo tütün kotası olduğunu belirten yetkililer, bu yıl bağlı tütün almayacaklarını açıkladı. 

Tekel Yaprak İşletme Müdür Yardımcısı Cihat Dağ, tütünlerin başı bağlı alınmayacağının açıklandığını belirterek, "Genel müdürlüğümüz tarafından alınan yeni karar ile başı bağlı tütün alınmaması talimatı geldi. Bunun için başı bağlı tütün getiren ekicilerin tütünleri alınmayacak. Ekicilerin tütünlerini başlarını bağlamadan teslim etmeleri gerekiyor. Bölgemizde Ege tütünü projesi uygulamasına geçilecek. Bunun için eksperlerimiz çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca sulanabilir arazilerde Virjinya ve Burley tütünü ekimi için önümüzdeki yıl deneme ekimi yapılacak. Bu deneme başarıya ulaşırsa Adıyaman genelinde bu uygulama gerçekleşecek ve Adıyaman özlediği günlerine yeniden dönecektir" dedi. 

Ziraat Odası Başkanı Yakup Taş ise, başı bağlı tütünlerin alınmama kararının bir yıl önce bildirilmesi halinde ekicinin ona göre tedbir alacağını fakat ekicinin bütün tütünlerinin başı bağlı olduğunu dile getirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2007 Çarşamba 18:50:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?