6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Tütüncüler soğuğa aldırış etmiyor

KIYILMIŞ TÜTÜN SATICILARI SOĞUĞA ALDIRIŞ ETMİYOR

Adıyaman'ın seyyar tütün satıcıları zorlu kış koşullarına rağmen günlük yevmiye kazanabilmek için soğuğa aldırış etmiyor.

Eksi 2 derecede dışarıda seyyar satıcılar tütünün kilosundan 2 TL kazanmak için sabahtan akşama kadar bekliyor.

Kilosunu 15 ila 45 TL arasında satan seyyar tütün satıcıları kurdukları tezgahta müşteri bekliyor.

Günde 2-3 kilogram ancak kıyılmış tütün satışı yapan seyyar satıcılar, kış şartlarına aldırış etmiyor. Evlerine ekmek götürebilmek için kar kış dinlemeyen seyyar satıcılar, günlük 5 kilogram kıyılmış tütün sattıklarında kendilerini şanslı hissediyorlar.

Oturakçı Pazarı'nda sokak içersinde bulunan onlarca kıyılmış tütün satıcısı, Çelikhan'dan getirdikleri kıyılmış tütünlerden fazla kar etmediklerini fakat başka imkanlarının olmadıklarını belirterek, aza kanaat etmek zorunda olduklarını söylediler.

Sigaraya yapılan zam sonrasında işlerinin daha da artacağını umut ettiklerini fakat sigaranın ardından tütüne de zam yapıldığını ifade eden satıcılar, umutlarının suya düştüğünü sözlerine eklediler.

KIYILMIŞ TÜTÜN SATICILARI SOĞUĞA ALDIRIŞ ETMİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2010 Cumartesi 16:52:00
Güncelleme :30 Ocak 2010 Cumartesi 17:04:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cem KILIÇ IP: 78.165.102.xxx Tarih : 16.02.2010 00:05:27

 iyi akşamlar  tekeli özelleştirince tütün üreticisini de kaderleriyle başbaşa bırakan devlet şimdi ne yapmak istiyor kıyılmış tütün satışını batı illerinde sattırmamak için ellerinden geleni yapıyorlar yaklaşık 1 yıldan beri kıyılmış tütün içiyorum sigaradan daha iyi hemde ucuza geliyor ne yazıkki ne kagıdını nede tütünü sattırmıyorlar bu iş nereye varacak bu insanlar neolacak hiç düşünen yok ESKİŞEHİRDEN  CEM KILIÇ