1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Uçak var, servis yok!

HAVAALANINDAN ŞEHRE 5 AYDAN BERİ SERVİS HİZMETİ VERİLMİYOR

Adıyaman Havaalanı'na inen uçakların yolcuları, beş aydan beri servis mağduriyeti yaşıyor.

Yolcu servisinin olmamasından dolayı uçaktan inen yolcular ticari taksilere yüksek fiyat ödemek zorunda kalıyor.

Adıyaman Kahta karayolu üzerinde bulunan ve Adıyaman'a 24 kilometre uzaklıkta bulunan havaalanına gidiş ve gelişleri sağlayan servislerin yaklaşık 5 aydan beri hizmet vermemesi vatandaşın mağduriyetine neden oldu. Servis olmadığı için yolcular ticari taksilere 30 TL ve üzerinde ücret ödediği öğrenildi.

Daha önceden 5 TL'ye yolcu taşımacılığı yapan servisin iptal edilerek, yolcu taşımacılığının THY tarafından yeniden ihale edilmesiyle birlikte, ihaleyi alan firmanın taşımacılık yapması bekleniyor.

THY yetiklileri, yolcu taşıma ihalesinin yapıldığını fakat ihaleyi alan firmanın şartları yerine getiremediği için hizmet veremediğini belirtiyor. İki ay önce servis hizmetlerine başlayacağı belirtilen firmanın, hala servis yapmaması vatandaşı ekonomik sıkıntıya sokuyor. Vatandaşlar konuyla ilgili THY acentesinde çok sayıda şikayette bulundu.

Vatandaşlar ise yetkilileri tepki göstererek, "Uçak fiyatları 70 TL'ye kadar düşerken, havaalanından kent merkezine 30 ila 40 TL arasında geliyoruz. THY yetkililerinin bu konuya acilen çözüm bulması gerekiyor. Vatandaşı bu şekilde mağdur etmeye kimsenin hakkı yok. İstanbul ve Ankara'dan Adıyaman'a gelişimiz kolaylaştı fakat havaalanından kent merkezine gitmek güçleşti" şeklinde ifadeler kullandılar.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2009 Cumartesi 16:16:01
Güncelleme :26 Aralık 2009 Cumartesi 22:48:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?