6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Umut bebek yeni ailesine kavuşuyor

RAMAZAN BEBEK, YENİ AİLESİNE KAVUŞUYOR

Adıyaman'da Ramazan Bayramı arifesinde bir inşaatta ölüme terk edilen, hastanede hemşirelerin 11 ayın Sultanı 'Ramazan' adını verdikleri bebeğin nüfus kayıtlarına adı Umut, soyadı Bayram olarak geçti.

Uyurken kundağa sarılı bir şekilde inşaat alanında ölüme terk edilen fakat çevredeki vatandaşlara ağlayarak sesini duyurabilen Umut bebek, yeniden yaşama tutundu. Yaklaşık iki haftadır Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıklar hastanesinde tedavi altında bulunan Umut bebeğin genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Hastanenin maskotu haline gelen bebeği evlatlık edinmek için onlarca başvuru yapılırken bebeğin, Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tarafından yapılan uzun süreli incelemelerden geçmiş bir aileye teslim edileceği ifade edildi. Nüfus kayıtlarına Umut Bayram olarak geçen bebeğin, iki haftaya kadar yeni ailesine verileceği konuşuluyor.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen aileye teslim edilecek olan Umut bebeğin adı ve soyadı, ailenin isteği üzerine değiştirebileceği de bildirildi.

RAMAZAN BEBEK, YENİ AİLESİNE KAVUŞUYOR
RAMAZAN BEBEK, YENİ AİLESİNE KAVUŞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 12:20:04
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 17:19:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?