6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Üniversite kayıtları heyecanlı başladı

ÜNİVERSİTE KAYITLARI HEYECANLI BAŞLADI

2010-2011 eğitim-öğretim yılında Adıyaman Üniversitesi'nde eğitim görmeye hak kazanan 5 bin 78 öğrenci, kayıtlarını yaptırmaya başladı. Bu yılki kayıtlarla birlikte üniversitede eğitim gören öğrenci sayısının 14 bine yaklaşacağı bildirildi.

Kayıtlara yoğun ilgi gösteren öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlenirken, üniversiteli olmanın mutluluğu gözlerinden okundu. Türkiye'nin değişik illerinden gelerek çocuklarının kayıtlarını yaptırmasına yardımcı olan anne-babalar, öncelikle Adıyaman'a önyargılı geldiklerini fakat kenti gezdikçe ve insanlarıyla sohbet ettikçe önyargıların yıkıldığını dile getirdi.

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen öğrencilerin Adıyaman halkının konukseverliği ile karşılaşacağını vurgulayan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Adıyaman Üniversitesi'nin kurulmasında emek harcayan şahısların bu günleri hedeflediklerini kaydetti. Kurulduğu günden bugüne hedeflerinin gerçekleşmeye yüz tuttuğunu belirten Rektör Gündüz, "Yeni açılan bölüm ve programlara 362 öğrencinin girmeye hak kazandığı 2010-2011 eğitim öğretim yılında, ilçelerde bin 605, Adıyaman merkezde de 3

bin 473 olmak üzere 5 bin 78 yeni öğrenci üniversitemizde yüksek öğrenim görecek. Kurulduğu 2006 yılında öğrenci sayısı 3 bin 753 olan üniversitemiz, kısa sürede aralarında tıp fakültesinin de bulunduğu yeni akademik birim ve programların açılması ile birlikte en çok tercih edilen üniversitelerden biri olmayı başardı. Üniversitemizdeki öğrenci sayısı kurulduğu döneme kıyasla yüzde 300'den fazla arttı. Bu öğrenciler Adıyaman'ın sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sağlayacaktır" dedi.

Bu yıl tıp fakültesine de öğrenci alındığını fakat bu öğrencilerin Malatya'da eğitim göreceklerini söyleyen Rektör Gündüz, bu durumun kendisini üzdüğünü belirterek, gelecek yıl bu öğrencilerin Adıyaman'da eğitim göreceklerini vurguladı. Gündüz ayrıca, yeni eğitim öğretim yılında iktisat, merkezi laboratuvar, mediko-sosyal, tıp fakültesi ve çok amaçlı spor salonu olmak üzere 5 yeni binayı hizmete açacaklarını sözlerine eklerken, eğitim görebilmek için Adıyaman Üniversitesi'ni seçen öğrencilere teşekkür

etti.

31 Ağustos günü başlayan kayıtların 7 Eylül'de sona ereceği duyuruldu.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI HEYECANLI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 16:41:04
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 18:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?